Turistična ponudba občine Krško
Header

NAMESTITVE NA PODEŽELJU

Turizem v zidanicah Turizem v zidanicah

Doživite nov, privlačen turistični proizvod ob vinsko turističnih cestah. Gostom na lovu za pristnimi užitki prinaša pestro ponudbo v edinstvenih objektih zidanic, vinskih kleti in turističnih kmetij.
Sredi vinogradov, v objemu zelenih gričev in proč od dnevnega vrveža. V objemu vinske trte, najžlahtnejše rožice na svetu, ob neskončnih melodijah ptic in ob toplini sončnih žarkov, se boste lahko posvečali sami sebi in svijim čutom.

Z bivanjem v zidanici boste imeli odlično izhodišče za odkrivanje bogatega kulturnega in etnološkega izročila vinogradnikov ter za spoznavanje utripa življenja tamkajšnjih ljudi.
Hrano v zidanici si lahko pripravite sami ali jo zaužijete v eni od podeželskih gostiln ali turističnih kmetij, možno pa je tudi naročilo postrežbe. Vsaka zidanica je nekaj posebnega.

Kontakt:
Zadruga Turizem v zidanicah z.o.o.
Cesta krških žrtev 46
8270 Krško
T: 07/490 22 21, 051/324 420
E:  info@tvz.si
W: www.tvz.si


41. Zidanica Češnovar layarZidanica Češnovar

Zidanica stoji na koncu vasi Celine, tik pod slemenom hrička, na samem, z lepim razgledom na gozd, vinorodne griče in Krško polje vse do Sljemena nad Zagrebom.  Tu se človek lahko umiri, rekreira in uživa v naravi. Od tu se lahko podate po vinogradniških pohodnih in kolesarskih poteh ali se odpravite na ogled vinogradniško vinske zbirke v Cvičkovem hramu. Zidanica nudi prijetno bivanje v apartmaju s kuhinjo, spalnico v mansardi, dnevnim prostorom in kopalnico, teraso in vrtno kuhinjo za piknike. Gosti imajo priložnost ogleda kleti in poskusiti ter kupiti vino, domače pridelano sadje in zelenjavo.

Nastanitev: kuhinja, dnevni prostor, kopalnica s parno tuš kabino, spalnica v mansardi, otroška soba, WC. Na voljo 1 x apartma AP 4 +2 s teraso in vrtno kuhinjo za piknike.
Prehrana: kosilo ali večerja v bližnji gostilni ali turistični kmetiji, catering možen po dogovoru, plačilu ob prijavi ali na kraju samem.
Dodatna ponudba lastnika: voden ogled kmetije in kleti, prodaja vina, prodaja sadja in zelenjave.
Dodatna ponudba v okolici: pohodništvo – po vinogradniških pohodnih in kolesarskih poteh, športno igrišče, ogled lončarstva, gobarstvo, ogled muzejske zbirke v Cvičkovem hramu Raka, izposoja koles.


 43. Zidanica Kralj layar

Zidanica Kralj se nahaja v severozahodnem delu Krajevne skupnosti Raka v kraju imenovanem Podulce. Od tu se lahko podate po vinogradniških pohodnih in kolesarskih poteh ali se odpravite na ogled vinogradniško vinske zbirke v Cvičkovem hramu. Zidanica nudi prijetno bivanje v dvoposteljni sobi s kopalnico ali v apartmaju s kuhinjo, spalnico, dnevnim prostorom in kopalnico. Gosti imajo priložnost ogleda kleti in poskusiti ter kupiti vino, domače pridelano sadje in zelenjavo.

Nastanitev: 2 X APP ( kuhinja, dnevni prostor, spalnica in kopalnica) in 2 x dvoposteljna soba. Na voljo 2 x apartma AP 2+2 in 2 x dvoposteljna soba s kopalnico – vse s souporabo terase.
Prehrana: kosilo ali večerja v bližnji gostilni ali turistični kmetiji, catering možen po dogovoru, plačilu ob prijavi ali na kraju samem.
Dodatna ponudba lastnika: voden ogled kleti, prodaja vina, prodaja sadja in zelenjave.
Dodatna ponudba v okolici: pohodništvo – po vinogradniških pohodnih in kolesarskih poteh, športno igrišče, ogled lončarstva, gobarstvo, ogled muzejske zbirke v Cvičkovem hramu Raka.


44. Zidanica Pečarič layar

Lesena zidanica Pečarič leži na hribu, s katerega se odpira pogled, ki seže preko Krškega polja do Gorjancev, pa vse do Kočevskega Roga.
Obiskovalce radi postrežejo z vinom iz njihove kleti, ponujajo tudi sezonsko sadje in zelenjavo. Prav radi pa vam pokažejo tudi pašnik z ovcami, kar bo še posebej zanimivo za otroke. Zidanica je primerna za družine in manjše skupine.
Zidanica ima zidano vinsko klet, leseno pritličje in urejeno mansardo, spalnico z dvema ležiščema, v mansardi  pa 6 dodatnih ležišč. Prav tako ima urejeno kopalnico, kuhinjsko nišo, dnevni prostor z mizo do 20 stolov, zunanjo pokrito teraso in žar. Urejeno ima tudi parkirišče za 4 avtomobile.

Nastanitev: spalnica, jedilnica z dnevnim prostorom z 20 sedeži, kopalnica, kuhinja, v mansardi 6 dodatnih ležišč. Na voljo je en apartma AP 2+6.
Prehrana: Kosilo ali večerja v bližnji gostilni ali turistični kmetiji / catering v zidanco po dogovoru in doplačilu na kraju samem.
Dodatna ponudba lastnika: prodaja vina, sezonsko sadje in zelenjava, najem zidanice za skupino, pokrita terasa, žar, pašnik z ovcami.
Dodatna ponudba v okolici: pohodništvo, konjeništvo, kolesarjenje, ribolov, veslanje, ogled Rake in njenih znamenitosti.


42. Zidanica Preskar layar

V bližini Krškega, na Kremenu, na griču poraslim z vinogradi in sadjem, s prelepim razgledom na vinograde, gozd, travnike in Krško polje ter Gorjance stoji zidanica Preskar.

V zidanici vam radi razkažejo klet, ponudba pa zajema tudi degustacijo ter prodajo vin in žganja.

Nastanitev: spalnica, kopalnica, kuhinja, dnevni prostor. Na voljo je en apartma AP 2+2.
Prehrana. Kosilo ali večerja v bližnji gostilni ali turistični kmetiji / catering v zidanico po dogovoru in doplačilu na kraju samem.
Dodatna ponudba lastnika: ogled kleti, degustacija vin, prodaja vina in žganja, pokrita terasa, klet za skupine s 15 sedeži.
Dodatna ponudba v okolici: pohodništvo, kolesarjenje, ribolov, veslanje, ogled Krškega in znamenitosti v okolici.


Koča na Bohorju

Kapaciteta: 20 ležišč

Kontakt:
T: 040/203 186
E: francmagyar@siol.net


Apartmaji Ribiški dom

Ribiški dom v Mačkovcih ponuja prijetno namestitev. Na voljo so vam 4 različni apartmaji (dva dvosobna in dva enosobna), ki so opremljeni z vsem, kar potrebujete za udoben in umirjen oddih od vsakdanjega živžava.

– Apartma 1 – enosobni apartma (zakonska postelja) s kopalnico
– Apartma 2 – enosobni apartma (zakonska postelja) s kopalnico
– Apartma 3 – dvosobni apartma (dve zakonski postelji, eno ležišče in otroška postelja) s kopalnico, ložo in balkonom
– Apartma 4 – dvosobni apartma (zakonska postelja in dve ležišči) s kopalnico in balkonom

Kontakt:
Ribiška družina Brestanica – Krško
Raztez 1a
8280 Brestanica
T: 051/638 620
W: www.rd-brestanica-krsko.si