Turistična ponudba občine Krško
Header

VODNI ŠPORTI

Kopanje in plavanje

Možnost kopanja in plavanja je na bazenu v Brestanici  in v reki Krki, a v glavnem v toplem poletnem času.

Bazen Brestanica

Osrednja atrakcija objekta je seveda bazen dimenzij 50 x 25 metrov, ogrevan na 27°C, z največjo globino 1,80 m in najmanjšo 1,20 m. Za najmlajše pa je na voljo bazen čofotalnik. Kopališče je urejeno in prijazno tudi za invalide. Ekipa bazena Brestanica vsako leto poskrbi, da vam v poletnem času zagotovo ne bo nikoli dolgčas. Skozi sezono se zvrsti ogromno dogodkov, tako za športne, kot tudi glasbene navdušence  (športnih turnirjev, koncertov, iger brez meja, plavalnih turnirjev, glasbenih večerov, stand-up večerov,…). V neposredni bližini bazena se nahaja tudi počivališče za avtodome, ki je opremljeno s napajalnim vozlom.

Kontakt:
Bazen Brestanica
Jetrno selo 2
8280 Brestanica
E: bazen-brestanica@mc-krsko.si
W: www.bazenbrestanica.com

Bazen Brestanica


Čolnarjenje

Zanj so največje možnosti na reki Krki, ki s svojim lenobnim tokom brez večjega padca ne dela težav niti manj izkušenim ali začetnikom. V idilični pokrajini se v njenem toku skozi Krško občino menjavajo skoraj stoječi odseki z lahko obvladljivimi brzicami in otočki na pregradah iz lehnjaka.

Za ribolov domačini uporabljajo plitve lesene čolne, za plovbo pa so najbolj primerni kajaki in kanuji, tudi zaradi tu in tam dokaj plitvega rečnega toka.
Če se boste ob njeni obali napotili z lastnimi plovili, bi vam priporočali, da s sabo prinesete tudi šotor in drugo opremo za kampiranje.

Kontakt:
Vinska knjižnica Jarkovič
Brod v Podbočju 18a
8312 Podbočje
T: 041/747 229
E: info@vina-jarkovic.si
W: www.vina-jarkovic.si

Leseni rečni čoln.