Turizem so zgodbe!

Ljudje ljubimo zgodbe, napolnijo nam oči s solzami, srce s srečo, pretresejo nas, nas inspirirajo in predvsem nas povezujejo s karakterji, ki nastopajo v zgodbi. V karakterjih se prepoznamo in z njimi ustvarimo čustveno povezanost. Še bolje rečeno – od zgodb smo odvisni! Tudi turistične zgodbe se del tega.

Od nekdaj smo hrepeneli po zgodbah. So del našega vsakdana že od otroštva dalje. Turistične zgodbe nas še posebej pritegnejo. Z njihovo pomočjo se lahko vživimo v življenja naših prednikov, odkrivamo skrivnosti narave in podoživljamo dogodke iz okolice. Skupaj z turistično dogodivščino, nehote kupimo tudi zgodbo.

Dobra zgodba črpa iz svojega okolja in svojih korenin. Išče najboljše ter na inovativen način ponudi nepozabno izkušnjo in doživetje. Temelj edinstvenosti in neponovljivosti so edinstvene zgodbe in doživetja.

Naravne znamenitosti so bile nekoč samo vir preživetja prebivalcem, danes pa so glavni liki zgodb, ki privabljajo turiste s celega sveta. Turisti iščejo vzroke, kako so naravne znamenitosti nastale, in jih poskušajo razumeti, jih predstaviti d

Odziv na zahtevo časa prinašajo zgodbe. Turisti se pričenjajo izogibati ustaljenih poti in iščejo pristnejša doživetja. Turizem potrebuje zgodbe. Posavje je bogato z različnimi zgodbami, ki imajo tudi turistični trženjski potencial.

Predstavljene zgodbe spodbujajo k raziskovanju in spoznavanju lokalnega turističnega okolja.

O Bibliji

O Bibliji

Krško je močno povezano z reformacijo, Biblijo in Jurijem Dalmatinom, Adamom Bohoričem ter Primožem Trubarjem Spomin na čase reformacije ter...