Zuidoost-Slovenië presenteert zichzelf op de beurs Fiets en Wandelbeurs

Zuidoost-Slovenië presenteert zichzelf op de beurs  Fiets en Wandelbeurs op de ruimte 4.C.31.

Zuidoost Slovenië – vakantie tussen de wijnheuvels en thermale bronnen

Wij nodigen u uit voor een vakantie in Zuidoost Slovenië, in de streek Posavje tussen de wijnheuvels en thermale bronnen!

Zuidoost Slovenië biedt ontspanning, gezondheid en vult u weer met energie. De romantische mozaïk van laagten, heuvels, wijngaarden en kastelen, bezaaid met thermale bronnen, is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar gezondheid, ontspanning, een actieve vakantie en het authentieke culinaire aanbod van de streek! Kortom een onvergetelijke vakantie!

Ontdek de plaatselijke bijzonderheden!

 De ongerepte natuurlijke omgeving, ver van het stedelijke geroezemoes, biedt een oprecht contact met de plaatselijke bevolking, een kennismaking met de boerengebruiken en oneindige mogelijkheden van activiteiten in de natuur. U kunt verblijven in landelijke wijnhuizen (Vineyard cottages) die een verblijf bieden te midden van de wijngaarden, waarbij u de plaatselijke culinaire specialiteiten kunt beproeven bij prachtige vergezichten. Onuitputtelijke mogelijkheden om te fietsen over landwegen en te wandelen zijn er in alle jaargetijden. Een bezoek aan kleinere boerderijen met eigen boomgaarden en moestuin die vermaard zijn door hun worstproducten is een interessante maar vooral smakelijke ervaring, gun uzelf het brede scala aan thuisgemaakte producten.

Verwen uw papillen!

Een gevariëerd aanbod van herbergen en restaurants in de stad heeft alles te bieden, van traditionele gerechten tot eigentijdse, creatieve schotels, gecreëerd door ervaren chefs. Het platteland nodigt met toeristische boerderijen, ook voor uitstapjes met de thuisgemaakte, plaatselijke of regionale specialiteiten, bereid met producten uit de streek Posavje. Gastvrije wijnboeren nodigen in talrijke wijnkelders uit tot geleide proeverijen, bezichtiging van wijnkelders en een brede keuze aan uitstekende plaatselijke rode en witte wijnen. Bezoek de unieke keldergrotten repnice, uitgehouwen uit zandsteen, tegenwoordig in gebruik als wijnkelders voor wijnproeverijen in een wel heel speciale omgeving.

Wellness, verwennerij in kuuroorden

Geef uzelf over aan de geneeskrachtige uitwerking van thermale bronnen en het wellness aanbod in het grootste Sloveense kuuroord Terme Čatež of in het meer intieme, kleinere Terme Paradiso. Men biedt een rijk, preventief, geneeskrachtig wellness programma voor alle generaties. Het thermale water werd in dit deel van Slovenië al in de tijd van de Romeinen ontdekt, tegenwoordig wordt het water gebruikt voor het rijke wellness aanbod.

Reis door het land van kastelen en kloosters!

Liefhebbers van culturele bijzonderheden kunnen zich op reis begeven door Posavje, het land van kastelen, waar men, naast tijdelijke of permanente tentoonstellingen en museumcollecties ook talrijke evenementen organiseert. De kasteelmuren vertellen interessante verhalen over het verleden.The Castles of The Posavje

Met de boot rond het enige stadje, gebouwd op een eiland!

Het kleinste Sloveense stadje Kostanjevica na Krki bevindt zich op een eilandje midden in de rivier de Krka, waar u kunt varen of suppen rond het eiland of een duik nemen in de verfrissende, groene rivier de Krka. U kunt voor een volledige belevenis ook een kijkje nemen in de Karstgrot van Kostanjevica of u op pad begeven op één van de talrijke wandelroutes in de omgeving