Spoznajte posavska vina, kulinariko, mesto Krško in okolico!

Preživite čudovit dan v Krškem, spoznajte posavska vina, kulinariko, mesto Krško in okolico!

Nepozabna priložnost doživeti pristne posavske kulinarične okuse, posavska vina in gostoljubje, ter hkrati spoznati tudi okolico Krškega se vam ponuja 15.9.2018. Ta dan, bo v Krškem potekal drugi Festival vina, kulinarike in umetnosti 2018. 

Na festivalu se bodo predstavili ponudniki, ki ustvarjalno moderno kuhinjo z lokalnimi in sledljivimi sestavinami. Posebej velja omeniti jedi iz avtohtonega »krškopoljca«, specialitete iz rečnih rib, ter ostale lokalne jedi, obogatene z vrtninami s krškega polja. Kuharski mojstri pripravljajo te jedi s posebno skrbnostjo tudi v svojih domačih gostinskih lokalih. Hkrati pa so tu vinogradniki, vinarji, odlična vina, ki posegajo po najvišjih vinskih priznanjih. Ne bo manjkalo cvička, bizeljčana, modre frankinje  in drugih sortnih vin ter odličnih penin.Izletniška “avantura” se lahko prične v Gradu Rajhenburg, ki sodi med najpomembnejše spomenike srednjeveš

ke grajske arhitekture v Sloveniji. Grad Rajhenburg stoji na idilični lokaciji s še lepšim razgledom. Prvikrat je bil v pisnih virih omenjen že leta 895 in se ponaša s častitljivo letnico. V svojih prostorih ponuja na ogled zgodbe o graščakih ter razkriva skrivnostno življenje menihov trapistov, ki so mu gospodarili skoraj 60 let. Trapisti so v tistem času izdelovali likerje, sire, čokolado, penino in veliko več. Nadaljujemo z odlično degustacijo lokalnih vin v Hiši trt, vina in čokolade Kunej,  ter odidemo na ogled mesta Krško in Mestnega muzeja Krško. Zaključimo s prijetnim druženjem med bogatimi stojnicami lokalne hrane in vina ter ob zvokih Nuše Derenda in DJ Igorja. Celoten program in seznam sodelujočih je na voljo tukaj.

Če pa se zadržimo predolgo, lahko poiščemo primerno nastanitev.

Podrobnejši predlog izleta vam je na voljo na tej povezavi: Predlog izleta

Vabljeni v Krško!