Kulturni dom Krško

Kulturni dom Krško

Kulturni dom Krško se nahaja na Vidmu, na Trgu Matije Gubca 2, kjer od leta 1977 stoji Spomenik Matije Gubca, ki simbolizira bitko na krškem polju v času slovenskega – hrvaško kmečkega upora.

Kulturni dom Krško deluje kot samostojna ustanova na področju kulture in izobraževanja, prireja različne glasbene, gledališke in plesne dogodke, predvaja filme, organizira predavanja, likovne in druge razstave.

V Kulturnem domu Krško se nahajajo večnamenske in konferenčne dvorane (Velika dvorana, Mala dvorana, Klub KDK, Projektna soba) omogočajo poslovna in motivacijska srečanja, izobraževanja, team buildinge in delavnice.

Velika dvorana KDK, ki je t.i. kongresnega tipa, sprejme 504 obiskovalce, skupaj z dodatnimi sedišči pa do 600 obiskovalcev. Parterski del je mogoče pregraditi, odvisno od narave dogodka ali ko je predvidenih do 160 obiskovalcev.

Mala dvorana KDK sprejme do 110 obiskovalcev. Je idealna za predavanja, seminarje ipd. Ima manjši oder nesimetrične oblike in je primerna za scensko manj zahtevne kulturne prireditve, manjše gledališke (mono)predstave in koncerte manjših glasbenih zasedb.

Klub KDK s svojo prilagodljivo opremo omogoča večnamensko uporabo prostora in sprejme do 90 obiskovalcev. Oprema omogoča preureditev prostora v stilu klubskega ambienta s 50 sedišči (fotelji). Te je mogoče postaviti skupaj s klubskimi mizicami in po potrebi tudi z dodatnimi stoli (do 40 stolov). Klub lahko služi tudi kot predavalnica ali prostor za delavnice.

Kulturni dom Krško
Trg Matije Gubca 2
8270 Krško
T: 07/488 01 90
E: info@kd-krsko.si
W: www.kd-krsko.si