Bliža se 2. festival vina, kulinarike in umetnosti Krško 2018

Okusi Posavja, 2. festival vina, kulinarike in umetnosti Krško 2018 se bo odvijal v starem mestnem jedru.

V okviru znamke Okusi Posavja se bo 15. septembra od 17. ure dalje odvijal 2. festival vina, kulinarike in umetnosti 2018. Izveden bo  v organizaciji Centra za podjetništvo in turizem Krško in finančni podpori Občine Krško ter v sodelovanju z ostalimi zavodi in prostovoljnimi društvi.

Namen festivala je v prvi vrsti predstavitev posavske gastronomije in umetnosti širšemu krogu ljudi na slovenskem nivoju in oživitev mestnega jedra. Na festivalu se bodo predstavili ponudniki, ki ustvarjalno moderno kuhinjo z lokalnimi in sledljivimi sestavinami. Posebej velja omeniti jedi iz avtohtonega »krškopoljca«, specialitete iz rečnih rib, ter ostale lokalne jedi, obogatene z vrtninami s krškega polja. Kuharski mojstri pripravljajo te jedi s posebno skrbnostjo tudi v svojih domačih gostinskih lokalih. Hkrati pa so tu vinogradniki, vinarji, odlična vina, ki posegajo po najvišjih vinskih priznanjih. Ne bo manjkalo cvička, bizeljčana, modre frankinje  in drugih sortnih vin ter odličnih penin.

Na festivalu bo sodelovalo več kot deset vrhunskih vinarjev Posavske vinorodne dežele ter več kot pet lokalnih ponudnikov hrane, ki nas bodo prepričali z vrhunskimi vini ter inovativnimi kulinaričnimi kreacijami. Vinsko – kulinarična zgodba sobotnega dogajanja bo dopolnjena tudi z umetnostnimi deli in prispevki.

Gostinski ponudniki:
Hotel Tri lučke,
Gostilna Pečnik,
Gostilna Repovž,
Gostilna Kunst,
Hotel in restavracija Splavar,

Vinarji:
Vinarstvo Kerin – hiša frankinje,
Hiša trt, vina in čokolade Kunej,
Vinska klet Jarkovič,
Klet Pirc,
Vinogradništvo in vinarstvo Žaren,
Vina Dular,
Vinska klet Krško,
Vinska klet Molan,
Vinarstvo Keltis,
Penine Istenič,
Vinska klet Mastnak
kralj cvička Martinčič in
zmagovalec festivala frankinje 2018 Pečarič in Metlike

Mestno jedro Krškega, gosti drugi Festival vina, kulinarike in umetnosti 2018, s kuliso obnovljenih stavb in urejenega prizorišča, ki bo ta dan še posebej »očarljivo«. Za odlično glasbeno vzdušje bo poskrbela tudi Nuša Derenda ob 20. obletnici svojega samostojnega glasbenega ustvarjanja ter DJ za glasbeno podlago celotnega dogodka.

Festival ob zaključku poletja v mesto privablja večje število obiskovalcev od blizu in daleč, ki obisk festivala dopolnijo tudi s krajšim oddihom, izletom oz. spoznavanjem lokalnih turističnih znamenitosti.

Na prireditvi bo priložnost tudi za poslovno promocijo na parkiriščih zaprte ulice, tako z avtomobili kot samostoječimi transparenti in animacijo, interesenti vabljeni.

Vsi ljubitelji dobre hrane, odlične kapljice ter sproščenega druženja v krogu znancev in prijateljev vabljeni na 2. festival vina, kulinarike in umetnosti v Krško, v soboto, 15.9.2018.

Program dogajanja in seznam sodelujočih bo kmalu dosegljiv tudi na spletu. Vsebino bomo sproti dopolnjevali in objavljali. Za dodatne informacije pišite kontakt ali kličite na M: 051 655 936.