13. Cvičkov večer na Raki

Ko se srečata slovenska potica in vino

V počastitev krajevnega praznika se bo 11. 8. 2017  odvijal že 13. Cvičkov večer na Raki s sloganom

KO SE SREČATA SLOVENSKA POTICA IN VINO

V organizaciji Društva vinogradnikov Raka bo ob 17.30 v Cvičkovem hramu potekala okrogla miza na temo ‘ KO SE SREČATA SLOVENSKA POTICA IN VINO’, kot sogovornika bosta med drugimi sodelovala tudi prof.dr. Janez Bogataj ter Saša Veronik – publicist, sommelier in vitez vina.

Poleg ocenitve razstavljenih potic bo govora o potici kot avtohtoni slovenski jedi, ki bo jeseni dobila zaščito kot slovenska jed na Evropski ravni. Prav tako bo govora o zmernem in odgovornem pitju vina, o vinu, ki povzdigne vsak slavnosti dogodek, ter o primernem kozarčku vina k potici.  

Ob 20.00 uri se bo zabava nadaljevala na igrišču Raka, kjer bo potekala Veselica z ansamblom NAVEZA.

Vabljeni na 13. Cvičkov večer na Raki !

Turistične informacije destinacije Krško so na www.turizemkrsko.com, primerne namestitve pa na www.tvz.si

Objavljamo tudi širši program večdnevnega praznovanja

Na Raki bodo tudi letos praznovali krajevni praznik in za obiskovalce so pripravili pester program. Krajevna skupnost Raka v sodelovanju z društvi vabi na naslednje prireditve:

Sobota, 5.8. ob 14.00 uri

Športno društvo Raka na travnatem igrišču na Jeleniku organizira Nogometno tekmo med HRIBCI-RAČANI-ARDRJANI-LOČKARJI. Vabljeni na športno dogajanje!

Sreda, 9.8. ob 18.00 uri

Osrednja prireditev v počastitev krajevnega praznika se bo odvijala v Atriju Gradu Raka, kjer bo slavni govornik g. Franc Bogovič, evropski poslane.
Krajevna skupnost Raka v sodelovanju z društvi organizira Kulturno prireditev ob prazniku KS Raka, kjer bodo podelili priznanja Krajevne skupnosti Raka in se bodo predstavila društva. Po zaključku prireditve vabljeni na veselo druženje.

Dogodek bo na Gradu Raka, v primeru slabega vremena pa na igrišču na Raki.

Četrtek 10.8. ob 17.00 uri

V župnijski cerkvi sv. Lovrenca bo potekal Sklep celodnevnega češčenja, maševal bo g. Boštjan Gorišek, kaplan iz Šentjerneja.

Petek, 11.8. ob 8.00 uri

Društvo upokojencev organizira Pohod po priljubljenih raških gričih, zbirno mesto je na igrišču Raka, pri domačiji Humek bo potekal tudi kratek kulturni program.

Sobota, 12.8.

Ob 10.00 uri bo v gostilni Tratnik potekala prireditev ob 25. Letnici ustanovitve KODIS Raka v organizaciji Društva izgnancev Raka.

Ob 20.00 uri –TRADICIONALNA LOVRENŠKA VESELICA

PGD Raka na igrišču Raka organizira tradicionalno lovrenško veselico s skupino STIL.

Vljudno vabljeni na vse prireditve!