Decembrski praznični dogodki v Krškem

V Krškem se bodo tudi v letošnjem veselem decembru zvrstili številni praznični dogodki. To soboto, 1. decembra, bo dopoldan na videmski tržnici potekal Miklavžev sejem, v Zatonu pa bodo ob 17. uri slovesno prižgali praznične luči. Sledil bo Praznični vikend 14. in 15. decembra v starem mestnem jedru Krškega. Petek bo namenjen predvsem najmlajšim z otroškim rajanjem, sobota pa bo postregla s koncerti. Za zabavo bosta poskrbela skupina Novi Fosili in Nipke. Za silvestrske dni 30. in 31. decembra na Trgu Matije Gubca bo tudi letos poskrbelo KUD Posavje prireditve s programom za najmlajše in koncertom D’palinke banda prvi dan ter silvestrovanje z ansamblom Fantje izpod Lisce.

Pestro praznično dogajanje v starem mestnem jedru Krškega bo letos rezultat sodelovanja Občine Krško, KS mesta Krško, Mladinskega centra Krško, Centra za podjetništvo in turizem Krško, Kulturnega doma Krško z enoto Mestni muzej Krško, KD Prostor Vmes, družbe Kostak in KUD Posavje prireditve.

1. decembra ob 17. uri prižig prazničnih luči v Zatonu

Tradicionalni prižig prazničnih lučk v Zatonu pripravlja družba Kostak, ki je tudi letos po idejni zasnovi arhitektke Vesne Vimpolšek pripravila posebno okrasitev – skulpturo adventnega venčka, ki s svečkami simbolizira pričakovanje, mir, veselje in ljubezen. Tokratni dogodek bo uvodoma namenjen predvsem najmlajšim s predstavo Božični pridnometer, ob približno 17.30 bo sledil prižig prazničnih lučk z vokalno skupino Aria in nato še zabava z mlado posavsko-dolenjsko skupino Rock Defect. Na stojnicah se bodo predstavili lokalni ponudniki.

Drsališče letos v upravljanju Tenis kluba Krško
Konec naslednjega tedna bo na enem od tenis igrišč na teniškem centru pri stadionu Matije Gubca v Krškem urejeno drsališče, ki ga bo upravljal teniški klub. Ljubitelji drsanja pa si bodo lahko drsalke izposodili za simbolično ceno.

Praznični vikend v starem mestnem jedru 14. in 15. decembra – Alina Julia Jagić, vokalna skupina Mavrice, Nipke in Novi fosili

Kot že nekaj let se bo Praznični vikend 14. in 15. decembra odvijal na ulici v starem mestnem jedru. V petek, 14. decembra, prihaja dedek Mraz s spremstvom, ki se bo skupaj z otroki ob 17. uri izpred Centra za podjetništvo in turizem na CKŽ 46 skupaj s Teatrom Cizamo sprehodil po okrašenih ulicah starega mestnega jedra. Zabava se bo nadaljevala z Andrejo Zupančič, na ulici pa bo na otroke čakal poni in mini Planica – prava skakalnica, namenjena otrokom med 6. in 12. letom. Starši se bodo lahko medtem sprehodili po prazničnem sejmu lokalnih rokodelcev, ki bodo ponujali različna praznična darilca.

Sobota, 15. decembra, bo v starem mestnem jedru Krškega predvsem koncertno obarvana. Od 17. ure dalje se bodo tako kot v petek obiskovalci lahko sprehodili med stojnicami z bogato praznično rokodelsko ponudbo, koncertni večer bo ob 17.30 uri začela pevka Alina Julia Jagić, ob 18. pa vokalna skupina Mavrice. Ob 19. uri bo glasbeni del začel NIPKE, ob 20. uri pa še Novi fosili.

Ponudniki starega mestnega jedra obiskovalce na stojnicah pričakujejo s toplimi napitki in sladkimi dobrotami.
Krške prireditve s čim manj odpadki – S ciljem zmanjšati uporabo plastike in s tem količino odpadkov na prireditvah bodo obiskovalci lahko tople napitke naročili v unikatni krški skodelici.

30. in 31. decembra silvestrski dnevi na Trgu Matije Gubca

KUD Posavje prireditve tudi letos pripravlja silvestrske dneve na Trgu Matije Gubca. V nedeljo, 30. decembra, od 16. ure dalje bodo pripravili pester program za otroke, dan pa zaključili s koncertom domačega D’palinke banda. V ponedeljek, 31. decembra, pa od 21. ure dalje pripravljajo silvestrovanje z ansamblom Fantje izpod Lisce.

Vir: Občina Krško