Design kot element inovativnosti

Izobraževalna delavnica “Design kot element inovativnosti”

Danes je v elektronskih medijih, v tisku in na spletu ter na socialnih omrežjih vse polno sporočil. Kako se z oblikovanjem prebiti v ospredje. Kako narediti sporočilo jasno, drugačno od drugih, da bilo opazno, da bi doseglo svoj cilj.

Tisti ki ste se v minulem obdobju udeleževali naših predstavitev postavitve spleta in urejanja spleta  bo to za vas nadaljevanje, kreacija vizualnih sporočil. Vabilo na izobraževalno delavnico Delavnica je brezplačna.

To nam bosta predstavili:

Mojca Hruševar, poročena Rakušček, diplomirana ekonomistka, generacija 1957, nekadilka, po rodu iz Sevnice, pa vendar že dolgo tudi Ljubljančanka. V oglaševanju je od  leta 1990, tudi kot  lastnica oglaševalske agencije Aanima, kreativna direktorica z zlato uro finalista in kakšno srebrno nagrado na Sof-u, Epici in še kje. Kot velika ljubiteljica papirja vam bo povedala ali  je papir lahko tudi kozarec, in podala nekaj  na(vodil) za ustvarjanje inovativnih idej.

Mateja Podmenik Osole, ločena Osole, oblikovalka, generacija 1969, do nedavnega art direktorica na Futura DDB, kjer se je naučila marsičesa o blagovnih znamkah in dobrem dizajnu. Pred tem je bila tudi producentka plesne skupine EN-KNAP, nekaj let delala na Nizozemskem, predvsem pa je operativka, ki ne spusti miške z roke, dokler vse ne štima. Projekti, pri katerih je sodelovala kot oblikovalka so bili izdatno nagrajeni na vseh slovenskih pa tudi tujih festivalih. Njen smisel za matematiko in kvantno fiziko jo loči od klasike.

Obe, tako  Mojca kot Mateja sta rojeni v juliju, povezuje ju tako dolgoletno znanstvo, prijateljstvo in občasno (sinusno) sodelovanje na področju oblikovanja in oglaševanja. Starejši (hm,hm) se boste vsekakor spomnili akcije Pasavček, ki se je tako z Mojčinim sloganom Red je vedno pas pripet in Matejinim designom vpela v slovenske glave in  postala tako rekoč brezčasna.

Njuni prezentaciji bosta  tudi praktičen prikaz, kako z oblikovanjem – dizajnom, naredimo prepoznavno sporočilo in z inovativnimi pristopi razmišljanja tudi bolj opazno, drugačno od drugih in predvsem, ne nujno potratno sporočilo ali izdelek. 

Dobro prakso bo prikazal Željko Hočevar iz Smart dome, Franc Češnovar bo govoril o zaščiti industrijske lastnine.

Pridite in izvedeli boste v čem je TRIKK. Vabilo na izobraževalno delavnico Delavnica je brezplačna.

Prijave

E: info@techpo.si ali info@cptkrsko.si  ali M: 041 655 936