Festival piva Krško 2019

Termin in lokacija: 25.5.2019, od 15.00 – 2.00 ure, staro mestno jedro Krško
Organizator: CPT Krško
Info: https://www.facebook.com/events/379776179452875/

Kaj bo na sceni?
V starem mestnem jedru Krškega se obeta zabavno dogajanje in druženje s prijatelji. Predstavilo se bo več kot 10 top kraft pivovarjev iz Posavja in širše Slovenije. Obeta se torej preplet zabave, okušanja in izobraževanja na temo piva. Festival piva Krško 2019 bo združil vse to in še kakšno presenečenje.

Kulinarični užitki bodo dišali izpod ‘smokerja’, na voljo bodo goveja in svinska rebrca, kot tudi top goveji in ribji burgerji. Bistro Saša – poskrbi za sladkosnede.

Bogat spremljevalni program za odrasle bo postregel z uličnimi igrami in okusnimi izobraževalnimi delavnicami na temo okušanja in točenja piva.
V posebni ‘chill out’ zoni boste lahko sproščeno klepetali, čaka vas tudi ulična dnevna soba s posebnim presenečenjem.

Tokratni pivovarji prinesejo tudi lasten gin, torej kar dva gin kotička z izbranimi koktejli.

Kdo bo točil?
Posavska naveza: Pivovarna APE, Pivovarna Kitcher, Pivovarna Ressel, Bohorska Pivovarna

Slovenska naveza: The HumanFish Brewery, Castra Pivovarna, Barut Brewing and Blending, Lobik Brewery, Green Gold Brewing, Pivovarna MALI GRAD, Kralj Matjaž, TANKR

Dnevna soba Makoma: Avtohiša Makoma vas pričakuje z modeli električnih vozil v ulični dnevni sobi s predstavitvijo in presenečanji,…

Degustacija piva
Festival piva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulična scena
Sodelujoče pivovarne

 

 

 

 

 

 

 

 

OTROŠKI KOTIČEK:
Otroci vseh starosti vabljeni v  igralno-ustvarjalni kotiček na ulico pred Mestnim parkom :

15.00 – 20.00 Mini kraljestvo
Napihljiv grad, poslikava obraza, ulične igre

17.00 – 20.00 Kulturno Društvo Fabularij
Pravljice, delavnice izdelave lutk

15.00 – 17.00 Lov na energožerja (geo-lokacijska igra)

POMEMBNA NOVICA! V Krškem se je pojavilo neznano bitje, ki krade energijo iz energijskih vrelcev po mestu. Podajte se na raziskovanje

starega mestnega jedra, odkrite energijske točke, poiščite strašnega Energožerja in ga za vedno preženite iz naših krajev.

Lov na energožerja je zabavna pustolovska igra, ki je primerna za družine z otroci od 6 let naprej. Igra traja od 60 do 90 minut. Za sodelovanje na testni izvedbi igre potrebujete novejši pametni telefon z dovolj baterije. Za sodelovanje se prijavite na povezavi: https://forms.gle/CTZ2Fn5H9HGQ7cSA6.

Vikend BEER GETAWAY:
Za informacije o prenočiščih in ostalih lokalnih zanimivostih preverite https://www.visitkrsko.com/namestitve/, pripeljete se lahko tudi z vlakom.