Festival piva Krško – Mi(kk)ro Beer Fest 2018

Z namenom oživljanja starega mestnega jedra Krškega, bo tudi letos potekal Festival piva Krško, s ponudbo mikro pivovarjev »MI(KK)RO BEER FEST 2018«.

Festival piva Krško, bo 26. maja 2018 v starem mestnem jedru Krškega, od 14.00 ure dalje gostil male pivovarje s ponudbo kraft piva, lokalne gostinske ponudnike, DJ -je, vrhunsko vokalistko z glasbeno skupino ter ogled finala lige prvakov.

Program na Festivalu piva Krško

Z nami bo kar dvanajst pivovarn – med njimi tudi nekatere najboljše pivovarne na lokalnem in nacionalnem nivoju. Svojo prisotnost so potrdile tudi pivovarne iz bližnjega Zagreba, ki prepoznavo prednosti sodelovanja. Z nami bo tudi letos prva kraft pivovarna iz Hrvaške. Sodelujoče pivovarne:

Na dogodku bodo za ulično kulinariko poskrbeli lokalni ponudniki hrane:

Campi flegrei burgers & sauce (Piroboss d.o.o., PE Krško) domači Šinkovec produkti, z jedmi iz klasičnega žara, burgerji iz domačih sestavin ter domačo hrenovko. Meso iz Bohorja, bombetke iz domače pekarne Katić, zelenjava s kmetije Turk, Campi Flegrei doma pripravljena Eko Premium omaka za burger (lasten proizvod).

Restavracija Silvester – Raka (Bujon d.o.o., PE Raka) s posavskimi čevapčiči, hišno klobaso ter piščančjimi pohančki z omako in krompirčkom. Vse sestavine so slovenskega porekla.

Za glasbeno podlago na dogodku bo poskrbela ekipa Gramofonoteka Sound System, ŽIGA MURKO (LIVE & DJ), URBADUR (DJ), WHO (DJ). Sledil bo koncert skupine Marina Martensson.

Predvajali bomo finale UEFA Champions League – pivo in nogomet gresta skupaj!!

V objektiv pa bomo ujeli tudi ulico, za kar bo poskrbela ekipa LIJAmedia, ki bo pripravila filmsko in foto delavnica za otroke in mlade v starem mestnem jedru pri Mencingerjevi hiši. Posneli bodo mestni utrip, izdelali stop trik animacijo (za najmlajše), ujeli zabavne trenutke na fotografijah. Pridružite se lahko za krajši ali daljši čas, imejte s seboj svoj fotoaparat oz. telefon in se potegujte za nagrado za najboljšo fotografijo oz. posnetek. Informacije na Lija.info@gmail.com.

V času Festivala piva Krško, bo še dodatno dopolnjena gostinska ponudba pri mestnih gostincih. Svojo bogato ponudbo bodo popestrili z jedmi, slaščicami, sladoledom in pijačami iz jagod, pridelanih v Posavju. V sklopu Festivala pohodništva, bomo ta dan organizirali tudi sprehod skozi staro mestno jedro Krško za vse, željne spoznavanja življenja v Krškem. S krožno turo začnemo v Mestnem muzeju Krško in nadaljujemo z ogledom mestnih znamenitosti. Ogled bo potekal vsake tri ure, ko se zbere vsaj 10 udeležencev. Pripravili smo tudi vikend program z bivanjem v zidanicah z namigi širšega raziskovanja destinacije. Privoščite si kratke počitnice na destinaciji Krško, kjer vam je na voljo široka paleta namestitev.

Ljubitelji in ljubiteljice piva, vabljeni torej na drugi Festival piva KrškoMI(KK)RO BEER FEST, ki ga organizira Center za podjetništvo in turizem Krško in Pivarna (podjetje za uvoz in prodajo hmeljnih užitkov) ob podpori Občine Krško. V tem času bo ulica zaprta, poskrbljeno pa bo tudi za varnost. Se vidimo v soboto, 26. maja 2018, v starem mestnem jedru Krškega od 14:00 – 02:00 ure.

Vabljeni v Krško na festival piva in ulične hrane!