Okusi Posavja – Festival vina, kulinarike in umetnosti

 

 

SVEŽE LOKALNO OKUSNO

Festival vina, kulinarike in umetnosti, se bo izvajal 9. septembra 2017 od 17.00 ure naprej na ulicah starega mestnega jedra Krškega.

Pod krovno znamko gastronomskih dogodkov OKUSI POSAVJA pripravljamo zabavno prireditev Festival vina, kulinarike in umetnost s sloganom s sveže-lokalno-okusno.

Domači in tuji turisti danes spoznavajo paleto posebnosti in drugačnosti v gastronomski podobi Slovenije. Gastronomija preseneča z izvirnostjo in bogastvom okusov ter navdušuje s kakovostjo in pestrim izborom vin. Področje vinorodne dežele Posavje vsekakor ni izjema. Vsaka izmed regij znotraj Vinorodne dežele Posavje je v ponudbi gastronomije svojstvena in zato razpoznavna.

Občina Krško, ki je največja v regiji Posavje ima vse od zgoraj naštetega! Jesenski vikend oddih je kot nalašč za obisk festivala v starem mestnem jedru Krškega. Izberite si turistični paket  doživetij ali si sestavite svojega iz ponudbe predstavljene v rubiki vredno ogleda. Privoščite si lokalno gostinsko ponudbo,  izberite namestitev v zidanici, hostlih, hotelih ali v gostiščih z namestitvijo. Vabljeni na festival!

Posavski gostinci in vinarji s prijatelji iz drugih območij, vas vabijo na zabavo, za vsakega nekaj od nežnih penin do polnih okusov lokalnih rdečih in belih vin. Gostinci obljubljajo ulične porcije dobrot pripravljenih iz svežih lokalnih surovin!

Za sproščen uvod v kuharsko dogodivščino bo z nami vrtela kuhalnico SARA RUTAR – zmagovalka najbolj gledanega kuharskega šova v Sloveniji. Ulice bodo zapolnile tudi žive umetniške razstave. Ob srkanju najboljših vin bo za vrhunski dogodek poskrbel PETAR GRAŠO v celotni zasedbi! Za vmesno pozibavanje pa DJ Woo-D & DJ Who s popevkami 70’s.

Rezervirajte vikend oddih v Posavju. Namestitve za vse okuse najdete tukaj: https://www.visitkrsko.com/namestitve/.

Vabljeni na Festival vina, kulinarike in umetnosti!