Okusi Posavja – Festival vina, kulinarike in umetnosti

Festival vina, kulinarike in umetnosti, se bo odvijal 9. septembra 2017 od 17.00 ure naprej na ulicah starega mestnega jedra Krškega.

Pod krovno znamko gastronomskih dogodkov OKUSI POSAVJA pripravljamo zabavno prireditev Festival vina, kulinarike in umetnost s sloganom

SVEŽE LOKALNO OKUSNO.

 

Domači in tuji turisti danes spoznavajo paleto posebnosti in drugačnosti v gastronomski podobi Slovenije. Gastronomija preseneča z izvirnostjo in bogastvom okusov ter navdušuje s kakovostjo in pestrim izborom vin. Področje vinorodne dežele Posavje vsekakor ni izjema. Vsaka izmed regij znotraj Vinorodne dežele Posavje je v ponudbi gastronomije svojstvena in zato razpoznavna.

Občina Krško, ki je največja v regiji Posavje ima vse od zgoraj naštetega! Jesenski vikend oddih je kot nalašč za obisk festivala v starem mestnem jedru Krškega. Izberite si turistični paket  doživetij ali si sestavite svojega iz ponudbe predstavljene v rubiki vredno ogleda. Privoščite si lokalno gostinsko ponudbo,  izberite namestitev v zidanici, hostlih, hotelih ali v gostiščih z namestitvijo. Vabljeni na festival!

Posavski vinarji bodo ponujali svoja najbolj izbrana rdeča in bela vina od modrega pinota, modre frankinje, laškega rizlinga, sauvignona, chardonnaya, okusnih penin, čokoladnega vina in seveda cvička, pa še kakšno presenečenje se bo našlo.

Ponudniki vina: Hiša trt, vina in čokolade Kunej, Vina Dular, Kmetija Špiler, Vinska klet Molan, Vinogradništvo in vinarstvo Žaren, Klet Krško, Klet Pirc, Kmetija Kobal, Vinarstvo Kerin, Vinogradništvo Štemberger, Penine Istenič, Vinarstvo Keltis,

Bistro Saša (brezalkoholne pijače)

Gostinci obljubljajo ulične porcije svežih, lokalnih, okusnih jedi, ki bodo vsem dostopne po enotni ceni 4€ za porcijo. Okušali boste lahko: goveji karpačo na posteljici s  svežo solato; žrebičkove ličnice s skuto, korenjem in zelišči; kroglice krškopoljca s štrukeljci;  hrustavček potočne postrvi ob ajdovi kaši; kračo krškopoljca s korejevcem in celo ulične porcije jagenjčka.

Ponudniki kulinarike:Restavracija Tri lučke, Gostilna Kunst, Staromestna čajnica Josipina, Gostilna Repovž, Gostilna Pečnik, Kmetija Špiler

V mestnem parku in na ulici CKŽ pred parkom se bodo predstavila umetniška društva z različnimi izdelki in delavnicami, kot so: akvareli in slike na platnu, umetniška razstava stolov, rokodelski izdelki, modna smer steampunk , družbeno angažiran fotografski projekt-Konzerviramo ljubezen, predstavitev tehnik različnih poslikav, izdelovanje nakita, razstava kuharskih knjig, pravljično/ustvarjalna delavnica

Sodelujejo tudi: Društvo likovnikov Krško OKO, Manca-narejeno s srcem, Inštitut za svobodo oblačenja Brestanica, Rokodelke DU Krško, KUD Artotipija, Valvasorjeva knjižnica Krško, Društvo ArtŠpl, Društvo Magičnost gibanja, Produkcija LIJAmedia, ostali ponudniki starega mestnega jedra

Za sproščen uvod v kuharsko dogodivščino bo z nami vrtela kuhalnico SARA RUTAR – zmagovalka najbolj gledanega kuharskega šova v Sloveniji. Ulice bodo zapolnile tudi žive umetniške razstave. Ob srkanju najboljših vin bo za vrhunski dogodek poskrbel PETAR GRAŠO v celotni zasedbi! Za vmesno pozibavanje pa DJ Who in DJ Urbadur s popevkami 70’s.

Rezervirajte vikend oddih v Posavju ob priliki festivala vina, kulinarike in umetnosti . Namestitve za vse okuse najdete tukaj: https://www.visitkrsko.com/namestitve/.

Vabljeni na Festival vina, kulinarike in umetnosti!

Vseskozi vozi mestni avtobus iz glavne postaje ob železnici. Za tiste, ki greste na zadnji vlak ob 22:20 proti Zidanemu mostu  morate na avtobus vsaj 20 min pred odhodom vlaka.

V slučaju dežja prireditev odpade.

Sponzorji: Posavski obzornik, Radio Center, Avtoline Krško, Izletnik