Krško na sejmu Natour Alpe Adria 2018

Krško na sejmu Natour Alpe Adria 2018

Ob priliki turističnega sejma Natour Alpe Adria 2018 smo za vas pripravili zanimiva doživetja v Krškem in okolici.

Odkrijte Krško! Prijetno mestece ob Savi je stičišče mnogoterih poslovnih poti ter kulturnih, kulinaričnih, poučnih in razgibanih doživetij.

… da pa bo odkrivanje preprostejše, smo za vas pripravili nabor predlogov, kjer se najde pravo doživetje za vsakogar.

Mogoča je vrsta aktivnosti, od kolesarskih in pohodnih poti, aktivnosti na vodi v bazenu in reki Savi ter Krki, vse do ogledov kulturnih in sakralnih znamenitosti ter nenazadnje kulinaričnih in vinskih razodetij za razvajanje brbončic.

Mesto in kultura,  spoznajte bogato dediščino!

Staro mestno jedro Krškega se razprostira vzdolž reke Save in na ogled ponuja številne arhitekturne in kulturne znamenitosti, kot so Galerija Krško, Mencingerjeva hiša, Hočevarjev trg, Valvasorjeva knjižnica Krško, Kapucinski samostan s knjižnico in številne druge, vredno pa se je sprehoditi tudi po mestnem parku. V Mestnem muzeju Krško je na ogled več stalnih in občasnih razstav, ki pričajo o bogati zgodovini kraja ter pestrem življenju in dosežkih preteklosti. Nedaleč stran pa mogočni grad Rajhenburg , ki je prav tako zanimiv že arhitekturno in z muzejskimi zbirkami in gostinsko ponudbo kavarne in slaščičarne.

 Gastronomija, razvajajte brbončice

Razvajajte brbončice! Pester izbor restavracij v mestu ponuja vse od domače tradicionalne hrane do sodobnih pridihov kreativnih krožnikov, ki jih ustvarjajo izkušeni kuharski mojstri. Podeželje vabi na izletniške in turistične kmetije s ponudbo hišnih, lokalnih in regionalnih specialitet, pripravljenih iz surovin pridelanih v Posavju. Gostoljubni vinogradniki v številnih vinskih kleteh ponujajo vodene degustacije, oglede kleti ter široko paleto domačih rdečin in belih vin.

 Doživetja na podeželju

Raziskujte lokalne posebnosti! Neokrnjena narava, daleč stran od mestnega vrveža, ponuja pristen stik z domačini, spoznavanje kmečkih običajev ter neskončne možnosti za aktivnosti. Tradicionalne podeželske zidanice nudijo oddih sredi vinogradov običajno umeščene na slemenu gričev s čudovitimi razgledi. Doživite destinacijo Krško ob okušanju lokalnih jedi in vinskega razodetja vin Vinorodne dežele Posavje. Neomejene možnosti za kolesarjenje in pohodništvo so na voljo skozi celo leto in v vseh letnih časih. Obiski manjših kmetij, ki pridelujejo sadje, zelenjavo in slovijo po suhomesnatih izdelkih, so lahko zanimivi in predvsem okusni, le privoščite si nekaj domačega.

Vabljeni na sejem in v Krško, na izlet, vikend oddih ali prave počitnice !

Vpišite se v seznam prejemnikov občasnih e-novic.