Krško, Slovenija na sejmu Place2Go Zagreb 2018

Krško, Slovenija na sejmu Place2Go Zagreb 2018

Vabljeni na počitnice v Krško in okolico, med vinograde in termalne vrelce! Obiščite nas na mednarodnem sejmu Place2Go Zagreb 2018, stojnica št. 32.

Jugo-vzhodna Slovenija (regija Posavje, mesto Krško z okolico) ponuja sprostitev, zdravje in polnjenje z energijo. Romantični mozaik ravnic, gričev, vinogradov in gradov, prepreden s termalnimi izviri, je odlična izbira za vse, ki iščejo zdravje, sprostitev, aktivne počitnice in srčno kulinariko! Vabljeni torej na sejem Place2Go Zagreb 2018 in rezervirajte vaš oddih in doživite nepozabne počitnice!

Raziskujte lokalne posebnosti!

Neokrnjena narava, daleč stran od mestnega vrveža, ponuja pristen stik z domačini, spoznavanje kmečkih običajev ter neskončne možnosti za aktivnosti. Tradicionalne podeželske zidanice nudijo oddih sredi vinogradov ob okušanju lokalne gastronomije in čudovitih razgledov. Neomejene možnosti za kolesarjenje in pohodništvo so na voljo skozi celo leto in v vseh letnih časih. Obiski manjših kmetij, ki pridelujejo sadje, zelenjavo in slovijo po suhomesnatih izdelkih, so lahko zanimivi in predvsem okusni, le privoščite si nekaj domačega. Pridite na sejem Place2Go Zagreb 2018 na stojnico 32 in si oglejte ponudbo.

Razvajajte brbončice!

Pester izbor restavracij in gostišč v mestu ponuja vse od domače tradicionalne hrane do sodobnih pridihov kreativnih krožnikov, ki jih ustvarjajo izkušeni kuharski mojstri. Podeželje vabi na izletniške in turistične kmetije s ponudbo hišnih, lokalnih in regionalnih specialitet, pripravljenih iz surovin pridelanih v Posavju. Gostoljubni vinogradniki v številnih vinskih kleteh ponujajo vodene degustacije, oglede kleti ter široko paleto domačih rdečin in belih vin. Obiščite edinstvene podzemne jame »repnice« skopane v kremenčevem pesku, kjer ponujajo degustacije vin v prav posebnem ambientu.

Wellness razvajanje v termah ali vodne aktivnosti na reki!

Prepustite se zdravilnim učinkom termalnih vrelcev ter wellness ponudbi v največjih slovenskih termah-Terme Čatež ter v intimnejših manjših Termah Paradiso. Ponujajo bogat preventivni, zdravstveni in wellness program za vse generacije. Ali doživite vodne aktivnosti na reki Krki čolnarjenje ali supanje v Kostanjevici na Krki.

Obiščite staro mestno jedro Krško

Obiščite staro mestno jedro Krškega, Mestni muzej Krško ali pa gradove The Castles of The Posavje z bogato kulturno ponudbo. Pridite na sejem Place2Go Zagreb 2018 na stojnico 32 in si oglejte ponudbo.

Zanimivi dogodki!

Pomladni festival pohodništva v Posavju

Pod krovno znamko SLOVENIJA HODI se bo meseca maja in junija odvijal Festival pohodništva v Posavju 2018. Informacije o številnih pohodih bodo objavljeni na našem spletu. Ob vikendih se bodo zvrstili organizirani pohodi po celotni destinaciji Posavje. Primerni so za vse generacije in starosti ter odlična ideja za družinski izlet.

Festival piva v Krškem – Mi(kk)ro Beer Fest 2018

V starem mestnem jedru Krškega se bo 26. maja odvijal festival piva s ponudbo mikro pivovarjev MI(KK)RO BEER FEST 2018 Sodelovanje so že potrdile nekatere najboljše pivovarne na lokalnem (Ressel, APE, Bohorska) in nacionalnem (Hopsbrew, Lobik) nivoju. K sodelovanju vabimo tudi mikropivovarne iz bližnjega Zagreba in ponosni smo, da bo tudi letos z nami prva kraft pivovarna iz Hrvaške, Zmajska pivovara. Na dogodku bo za dobro glasbeno podlago poskrbela ekipa Gramofonoteka Sound System, sledil bo koncert skupine Marina Martensson. Za pestro kulinariko v obliki ‘street food’ ponudbe bodo poskrbeli najboljši lokalni ponudniki hrane.

Vabljeni v Krško!