Minuli Festival piva Krško 2018

Festival piva mikro pivovarn Krško 2018

Z namenom oživljanja starega mestnega jedra Krškega in večje turistične prepoznavnosti Krškega z okolico, se je tudi letos odvijal Festival piva mikro pivovarn »MI(KK)RO BEER FEST 2018«, ki sta ga organizirala Center za podjetništvo in turizem Krško ob podpori Občine Krško, pivovarje pa je pripeljala Pivarna .

Festival kraft piva Krško, je potekal 26. maja 2018 v starem mestnem jedru Krškega, od 14.00 ure dalje. Festival je potekal na ulici v jedru mesta, ki je bila ta dan zaprta za promet. Obnovljeno mestno jedro, stojnice, lesene mize, slama ovita v juto in ostali dodatki dajejo festivalu prijetno kuliso s pridihom domačnosti. Na festivalu so se predstavile male pivovarne, ki s ponudbo različnih vrst kraft piva navdušujejo ljubitelje piva. Za hrano so poskrbeli lokalni gostinski ponudniki, glasbeno noto festivalu pa so dodali DJ-ji ter vrhunska vokalistka s glasbeno skupino. Na svoj račun so prišli tudi ljubitelji nogometa, saj je bil zagotovljen tudi prenos finala Lige prvakov.

Prireditev je bila med obiskovalci odlično sprejeta, o čemer priča dober obisk prireditve in odlično vzdušje obiskovalcev. Obiskovalci se strinjajo, da so takšne prireditve v mestu nujne, saj prinesejo nekaj »življenja« in »veselja« v mesto, ki je žal velikokrat samotno. Živahnejši utrip mesta si vsekakor želimo tudi na CPT-ju, zato v ta namen izvajamo promocijo destinacije Krško kot izletniške destinacije, destinacijo vina, dobre kulinarike in aktivnih počitnic. Skozi leto in ob teh »posebnih« dogodkih pa želimo podpreti podjetništvo – tokrat v obliki pivovarjev in gostincev.

Dogajanje na Festivalu piva Krško

Z nami je bilo dvanajst pivovarn – med njimi tudi nekatere najboljše pivovarne na lokalnem nivoju in pivovarni iz sosednje države, ki sta marsikomu dobro poznani:

Male pivovarne so nova podjetniška dejavnost, ki se hitro širi, poraba te vrste piva pa je še vedno razmeroma skromna. Takšni dogodki so vsekakor dobra priložnost za promocijo dejavnosti pivovarstva, spoznavanje »konkurence« in pridobivanje novih ljubiteljev piva. Vsekakor pa lahko nastanejo tudi nove poslovne vezi, saj povpraševanje po kraft pivih raste tudi pri lokalnih gostinskih ponudnikih.

Na dogodku so za ulično kulinariko poskrbeli lokalni ponudniki hrane:

  • (Piroboss d.o.o., PE Krško) domači Šinkovec produkti, z jedmi iz klasičnega žara, burgerji iz domačih sestavin s Campi flegrei burgers & sauce omako ter domačo hrenovko. Meso iz bohorskih pašnikov, bombetke iz domače pekarne Katić, zelenjava s kmetije Turk, Campi Flegrei doma pripravljena Eko Premium omaka za burger. Omaka je lasten proizvod, ki ga razvijajo v okviru Start up podjetja.
  • Restavracija Silvester – Raka (Bujon d.o.o., PE Raka) s posavskimi čevapčiči, hišno klobaso ter piščančjimi pohančki z omako in krompirčkom. Vse sestavine so slovenskega porekla. Predstavili so se v lepem in funkcionalnem paviljonu, ki je namenjenem gostinski ponudbi na dogodkih.

Glasba tokrat ni bila osrednja tema, zato je za glasbeno podlago na dogodku skozi dan poskrbela ekipa DJ-jev – Gramofonoteka Sound System, ŽIGA MURKO (LIVE & DJ), URBADUR (DJ), WHO (DJ). V večernem delu pa je sledil še koncert skupine Marina Martensson. Poskrbeli smo tudi za ljubitelje nogometa saj smo zagotovili predvajanje finala UEFA Champions League. Pivo in nogomet gresta skupaj in tudi tokrat je bilo tako.

Za fotozapis dogajanja na ulici je ekipa LIJAmedia, ki je pripravila filmsko in foto delavnica za otroke in mlade v starem mestnem jedru pri Mencingerjevi hiši. Posneli so mestni utrip, izdelali stop trik animacijo (za najmlajše) ter ujeli zabavne trenutke na fotografijah. Pripravili pa so tudi kratek film o dogodku.

V času Festivala kraft piva Krško, je bila dodatno dopolnjena gostinska ponudba pri mestnih gostincih. Svojo bogato ponudbo so popestrili z jedmi, slaščicami, sladoledom in pijačami iz jagod, pridelanih v Posavju.

V sklopu Festivala pohodništva, smo ta dan organizirali tudi sprehod skozi staro mestno jedro Krško za vse, željne spoznavanja življenja v Krškem. S krožno turo smo začeli v Mestnem muzeju Krško in nadaljevali z ogledom mestnih znamenitosti. Ogled je potekal vsake tri ure, ko se je zbralo vsaj 10 udeležencev. Pripravili smo tudi vikend program z bivanjem v zidanicah. Na voljo je bila široka paleta namestitev z namigi širšega raziskovanja destinacije.

Za 15 september napovedujemo v okviru znamke Okusi Posavja drugi Festival vina in kulinarike (vsaj 10 vinarjev) Vinorodne dežele Posavje in odlično kulinariko najboljših kuharjev (vsaj pet) iz Posavja z glasbeno gostjo Nušo Derenda.

Vabljeni v Krško!