Pomladni festival pohodništva v Posavju 2020

Pred nami je Posavski festival pohodništva 2020, ki  bo potekal v dveh delih: pomladni – meseca maja in junija ter jesenski – oktober in november. Ponujal bo preko 30 organiziranih pohodov, skupaj s strokovnim vodenjem, izobraževalnim programom, posavsko kulinariko, lokalnimi zgodbami ter pestro izbiro namestitev.

Posavski festival je namenjen pohodnikom, kolesarjem in ljubiteljem vodnih športov vseh generacij. Organizirane ture so namenjene učenju, spoznavanju naravne in kulturne dediščine, športnim aktivnostim ter sproščenim sprehodom v naravi.

Festival je del nacionalne zgodbe SLOVENIJA HODI, ki združuje enajst slovenskih pohodniških festivalov. Zavodi s področja turizma so v času festivala  pripravili ugodne pakete namestitev  in aktivne programe. Udeleženci lahko izbirajo med hoteli, mladinskimi hostli in namestitvami na podeželju. Posavske zidanice nudijo udobje v objemu narave in so odlično izhodišče za različne aktivne ture. in krajše počitnice. Lahko pa se zainteresirani udeležijo samo posameznih pohodov, kot enodnevni izlet v Posavje.

Posavski pohodniški festival 2020_program

Posavski festival pohodništva, združuje organizirane pohode na destinaciji Posavje. Pohodi bodo predvsem ob vikendih “združili” predvsem rekreativne pohodnike in jih popeljali po čudoviti pokrajini, med vinogradi in gostoljubnimi domačini.

Z raznolikimi ponudbami namestitev vabimo v Posavje in na Festival pohodništva v Posavju, obiskovalce iz ostalih delov Slovenije. Nastanitve na podeželju so predvsem za tiste obiskovalce, ki se na koncu dneva želijo odmakniti v naravo daleč stran od mestnega vrveža in se zjutraj prebudijo ob žvrgolenju ptic. Za nekoliko mlajše, predvsem skupine prijateljev ali pohodnikov so na voljo hostli, ki so cenovno precej ugodni, omogočajo spoznavanje novih prijateljev ter večerno zabavo. Hoteli v mestu in ponudba v Posavskih termalni vrelcih pa lahko zadovolji goste, ki si po aktivnostih želijo še malce razvajanja in večerne romantike. Pristno podeželje pa seveda vključuje dobro znane turistične kmetije v Posavju.

Predvsem je spodbudno to, da se v okviru festivala krepi povezanost med različnimi društvi, organizacijami in ostalimi ponudniki, ki  so v festivalu prepoznali pohodniško-kolesarski turistični produkt, ki postavlja  Posavje ob bok ostalim slovenskim regijam. Pri pripravi festivala so sodelovale vse posavske občine z različnimi akterji na področju turizma, torej zavodi, društva in posamezniki. Pohodi so primerni so za vse generacije in starosti in hkrati odlična ideja za družinski izlet.

Namen festivala je, da Posavje postane ena bolj prepoznanih regij, kjer se odvija tovrstni festival in posledično prepoznavna kot privlačna turistična destinacija.

Vabljeni na sproščene pohode!