Praznični vikend v Krško privabil številne obiskovalce

Praznični vikend v Krško privabil številne obiskovalce. V starem mestnem jedru Krškega se že nekaj let odvija prednovoletni praznični vikend, ki dopolnjuje dogodke celotnega decembrskega dogajanja.

Tudi v letošnjem letu se je praznični december v Krškem pričel z prižigom lučk v Zatonu ter v nadaljevanju z Miklavževim sejmom na tržnici Videm.

 

V decembrskem času je Mestni muzej Krško pripravil prav posebne delavnice za otroke in odrasle posvečene Adventnim utrinkom Krškega ter Kraljestvom mineralnega, rastlinskega, živalskega sveta ter Kraljestvu človeka.

Praznični vikend postregel z zanimivim otroškim programom

Vrhunec se je odvijal pretekli vikend, ko so zaživele ulice starega mestnega jedra v sklopu prazničnega vikenda. V petek se je program kljub dežju delno odvil v Mestnem muzeju Krško , kjer je otroke obiskal dedek Mraz s spremstvom plesalk in snežink. Otroci so si najprej ogledali predstavo ter uživali v vragolijah uličnih žonglerjev, potem je sledilo še težko pričakovano slikanje z dedkom Mrazom.

Bogata sejemska ponudba lokalnih rokodelcev in gostincev

V soboto je ulica starega mestnega jedra resnično zaživela! Za prijeten uvod je poskrbela skupina Mavrice in DJ Rado ter sejem lokalnih rokodelcev. Ni manjkalo tudi dobre hrane in pijače! Na stojnicah so goste pričakali: Kavarna in slaščičarna grad Rajhenburg, Bistro Saša, Vanilija Caffe, Restavracija Silvester, Pivo Ressel, Kavarna in pekarna Kruhek, Zveza Sonček, Kmetija Sotler-peka kruha v krušni peči, Sylvie, Natalina, Vesna Arnšek, AnaRosa, Kmetija Kozole, Nada Ržen, Šepet narave,Marija Grubič in Majda Arh. Prav posebej so obiskovalce povabili v Lončarski atelje Bernhard, kjer so si z mislijo na čim manj odpadkov lahko kupili unikatno krško skodelico in iz nje cel večer srkali čaj ali kuhano vino.

Glavni oder postregel z vrhunsko koncertno zasedbo

Seveda pa so vsi nestrpno čakali nastop na velikem odru, kjer je za malo mlajšo publiko poskrbela skupina BQL skupaj z Niko Zorjan, za vse generacije pa fantastični Perpetuum Jazille.

Že naslednji dan so ulice zasedli tekači v sklopu 10. Novoletnega teka po ulicah Krškega.

Vsekakor se mesto Krško po številnih dogodkih v starem mestnem jedru postavlja ob bok ostalim slovenskim krajem, saj vsako leto privabi širšo množico obiskovalcev. Praznični vikend vedno postreže z vrhunskimi glasbenimi izvajalci in tudi zaradi tega Krško postaja zanimiva destinacija predprazničnega vikend paketa za vso družino! Različna doživetja skupaj s pestro turistično ponudbo, pa so na voljo obiskovalcem skozi celo leto.