Praznični vikend v starem mestnem jedru Krško

V soboto,14. decembra, pester otroški program in koncertno dogajanje v starem mestnem jedru Krškega.

Praznični vikend, program

Vse od 10. do 22. ure bodo na ogled razstave v Mestnem muzeju Krško, Galeriji Krško in Mencingerjevi hiši s poudarkom na razstavi 80. so bila leta… v Krškem in dopolnitvi le-te z naslovom Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš… Med 16. in 20. uro bodo v Mestnem muzeju Krško potekale muzejske praznične ustvarjalnice, ob 16. pa tudi praznična delavnica v organizaciji JSKD OI Krško in KUD Liber Izdelaj si lectovo srce v Mencingerjevi hiši.

Od 16.30 dalje se bodo obiskovalci lahko sprehodili med prazničnimi stojnicami. Ob 16.30 bo z Dalmatinove ulice startala povorka z dedkom Mrazom in Ledeno kraljico, plesalkami oddelka za sodobni ples Glasbene šole Krško, konjsko vprego Konjeniškega kluba Krško in Bohorsko konjenico. Za najmlajše bo ob 17. uri na osrednjem prizorišču v starem mestnem jedru predstava Ledena kraljica (v primeru dežja v Dvorani v parku), po predstavi pa se bodo otroci lahko fotografirali z dedkom Mrazom in Ledeno kraljico.

Koncertno dogajanje se bo začelo ob 18.30, ko bosta na odru Manca Špik in Isaac Palma, od 21.30 dalje pa Dejan Vunjak in Brendijeve barabe.

Koncertno dogajanje