Speedway Grand Prix

Speedway Grand Prix tekma za Veliko nagrado Slovenije, Krško, 8.9.2018 ob 19. uri.

V Krškem že od leta 1957 prirejajo speedway dirke državnega, mednarodnega in svetovnega razredaOsmega septembra 2018 bodo že trinajstič organizirali dirko za svetovno prvenstvo, Veliko nagrado Slovenije v speedwayu – Speedway Grand Prix 2018. To je dirka, ki je organizirana pod okriljem FIM – svetovne motociklistične organizacije in je na istem nivoju kakor MotoGP in Formula 1. Za lansko organizacijo prireditve je AMD Krško prejelo priznanje za najbolje organizirano dirko s strani AMZS in BSI, ki je promotor serije speedway grand prix. Pridobitev organizacije izvedbe te elitne prireditve je za državo izredna čast in izraz zaupanja. Izbrani so namreč le najboljši organizatorji in le najlepši stadioni na svetu (Cardiff, Copenhagen, Praga, Stockholm, Gorzow … in Krško).

Dirke za Veliko nagrado s svojo prepoznavnostjo beležijo vse večje zanimanje medijske javnosti. Nekatera prizorišča obišče tudi do 70 000 ljudi, prenos pa gre direktno v skoraj 100 držav. Vrh priljubljenosti speedway dosega v skandinavskih državah, Veliki Britaniji, Poljski, ter tudi v Avstraliji, Novi Zelandiji in ZDA. Gostje, ki se v tujini udeležijo teh prireditev segajo v sam državni političen vrh. Med obiskovalci najdemo tudi člane kraljevih družin (princ Jochaim, premier Blair, itd..) Tudi v Sloveniji se lahko pohvalimo z eminentnimi gosti skozi leta organizacije Velike nagrade Slovenije. Obiskali so nas mnogi ministri ter ambasadorji držav, častni pokrovitelj prve dirke 2002 pa je bil gospod Milan Kučan. Zanimanje Slovencev se je za ta atraktivni šport v zadnjih letih močno povečalo, ravno tako tudi zanimanje tujcev za Slovenijo kot turistično destinacijo.  V času dirke beležijo zapolnjene lokalne turistične kapacitete. Poleg dobre organizacije je namreč cilj čim večja promocija lokalnega okolja.

Logotip AMD Speedway Krško
AMD Speedway Krško

Cilj društva, 10 000 obiskovalcev na dirki za veliko nagrado Slovenije je bil dosežen v letih 2013 in 2015.  Seveda pa si želijo v letu 2018 to število še povečati. Tudi letos je v karavani Speedway Grand Prix priznan slovenski voznik Matej Žagar, ki je v preteklih sezonah dosegal izjemne dosežke in bil peti najboljši voznik sveta. Organizacija tega velikega projekta je zelo zahtevna, saj mora biti v skladu z vsemi mednarodnimi standardi in zahtevami. Obvezno je sodelovanje vseh sodelujočih na več področjih ter tudi pomoč in sodelovanje s strani gospodarskih družb. Pri organizaciji se velika pozornost nameni predstavitvi sponzorjev in oglaševalcev, ki so posebno poglavje same organizacije prireditve. Oglaševanje vodi po strogih oglaševalskih pravilih lastnik licence serije Grand Prix, BSI Speedway LTD London, kar pomeni ekskluzivnost na evropski ravni. S sodelovanjem si sponzor zagotovi udeležbo na posebnem VIP prostoru, ki omogoča druženje s poslovnimi partnerji in omogoča ogled dirke iz atraktivnejše lokacije.

V društvu, se odgovornosti za odlično organizacijo prireditve zavedajo in vsakič znova poskušajo v samo dirko vnesti vse njihove dolgoletne izkušnje in predstaviti svetu Slovenijo na čisto svoj, poseben način z odličnostjo v tehnični izpeljavi same dirke in z gostoljubjem, ki jih je poneslo daleč čez meje naše države.

Več informacij o dirki, nakupu vstopnic, rezultatih in ostalih informacij.

Več informacij o turistični ponudbi.