Utrip festivala – OKUSI POSAVJA v starem mestnem jedru Krškega

Pretekli vikend se je v starem mestnem jedru Krškega odvil 2. festival vina, kulinarike in umetnosti, ki je pod sloganom SVEŽE-LOKALNO-OKUSNO, združil najboljše OKUSE POSAVJA.

Pester festivalski utrip je na ulico privabil številno množico ljudi, ki se je v družbi dobre hrane, vina in glasbe družila pozno v noč.

Organizatorja dogodka- Občina Krško in Center za podjetništvo in turizem Krško, se zahvaljujeta vsem akterjem, ki so pomagali soustvariti ta dogodek, katerega namen je oživljanje starega mestnega jedra in predvsem predstavitev bogate gastronomske ponudbe Posavja ter s tem promocija posavskega turizma.  Skupaj z ostalimi gastronomskimi festivali v regiji, postajamo vse bolj zanimivi za gurmane od blizu in daleč.

Festivalsko dogajanje se je odvijalo na več lokacijah. Gostinci so kreirali krožnike svežih, lokalnih, okusnih jedi iz surovin pridelanih v Posavju, vinarji so ponujajo svoja najboljša vina.

Še enkrat hvala sodelujočim, ki so obiskovalce navduševali z ustvarjalnostjo in predanostjo svojemu delu: Tri lučke, Gostilna Repovž, Gostilna Kunst, Gostilna Pečnik, Hotel Splavar, Vinarstvo Keltis, Klet Krško, Klet Molan, Vinska Klet Mastnak, Vinska klet Jarkovič Podbočje, Vinska klet Jarkovič iz Gadove peči, Klet Žaren, Vina Dular, Klet Pirc, Penine Istenič, Hiša frankinje Kerin, Kralj cvička Jernej Martinčič, Vina Fabjančič, Hiša vina Pečarič in Hiša trt, vina in čokolade Kunej.

V mestnem parku so za pestro dogajanje poskrbela društva, organizacije in unikatni rokodelci. Hvala sodelujočim: Športna zveza Krško, Valvasorjeva knjižnica Krško, JSKD Krško, PGE Krško, Zavod Knof, Klub posavskih študentov, Manca-narejeno s srcem, ŠKD Mini Kraljestvo, Gru Gru, Gimnazija Krško, LIJAmedija, in   Plesno društvo- SALSON! Sladki program za otroke je pripravila Pekarni Kruhek.

Trgovci in organizacije v starem mesnem jedru so sodelovale s posebno ponudbo, ogledi in predstavitvami.

Odprta gostišča in bari so dopolnjevali festivalsko ponudbo na svojih stalnih lokacijah. V Mestnem muzeju Krško in Mencingerjevi hiši je potekala aktivna delavnica ob razstavi 80. so bila leta z naslovom ‘Se gremo igrat?’.

Vzdolž ulice so se predstavljali Avtohiša Makoma, Flamin avto, Addico Banka. Hvala sponzorjem in donatorjem dogodka-I.H.S. Krško, Rudarju Senovo ter medijskemu sponzorju časopis Posavski obzornik.

Na glavnem odru je blestela Nuša Derenda, za vmesno pozibavanje je poskrbel DJ Igor. Za okrasitev ulice so poskrbele članice društva Prostor Vmes.

Hvala vsem ostalim zavodom in organizacijam, ki so prispevali k odlični izvedbi dogodka, še posebno pa vsem množičnim obiskovalcem, ki so se udeležili dogodka!

Video zapis: Okusi Posavja 2018