Energija okusov z E-kolesi

ENERGIJA OKUSOV S TREMI LUČKAMI

Med reko Savo, polji in vinogradi na tri načine
 
Na butičnem posestvu Tri lučke svetijo tri luči. Že iz Krškega, središča Posavja, se vidi, kako oddajajo svetlobo med vinskimi griči Posavja. Tu so doma tri dobre stvari – vrhunska restavracija, oddih med vinogradi in aktivna doživetja. Po slastnih zajtrkih lahko z e-kolesi, motorji ali peš doživite energijo okusov Bizeljsko-Sremiškega. Podnevi lov za izvorom sestavin in lokalnimi zgodbami, zvečer pa ulov na krožnikih in degustacijski jedilniki vrhunskega chefa. Napolnite se z energijo narave, tradicije in veselja Posavja.
 
POSAVSKA POTEPANJA Z E-KOLESI 
 

DOŽIVETJE VINA IN OKUSOV Z E-KOLESI 

Začnite dan s kavo in dobrodošlico na najlepšem razgledu na Posavje. Tu je epicenter kroženja energije med naravo in človekom, med trto, ki jo ljudje negujemo in stiskamo v vino. Pred skoraj 150 leti so grofje Attems pri Treh lučkah zgradili še danes največjo ohranjeno leseno prešo na kamen. K temu oltarju posavske kulinarike se vrnemo zvečer, po avanturi z e-kolesi. Opremljeni s koordinatami (gpx), namigi in zvrhanim nahrbtnikom dobrot boste odkrivali energijo okusov Posavja. Pedala najprej zavrtite do ribnika Resa za prvi foto postanek in presenečenje. Nato vas očara staro mestno jedro Krškega. Ko prečkate najdaljšo slovensko reko Savo, se spet povzpnete med vinske griče in najdete popoln razgled za piknik v naravi. Na vinogradniškem posestvu Albiana v Nemški vasi vas čaka enolog Miha z vinskimi zgodbami Posavja, ki slovi po odličnih peninah in belih vinih z mnogimi nacionalnimi in mednarodnimi nagradami. Večerja je doma – pri Treh Lučkah. Vrhunski chef vam bo pri naši veličastni preši priredil pravi šov priprave ribjih jedi in njihovega spajanja z vinom.

Priporočamo:  manjšim skupinam prijateljev ali parom
Zahtevnost: srednja
Trajanje: 3–4 ure
Video
Prenesi GPX sled
Energija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesi

 

DOŽIVETJE ČOKOLADE IN OKUSOV Z E-KOLESI 

Zjutraj vas pričakamo s slastnim zajtrkom. Hišni chef vam bo osebno predstavil dobrote s posavskih kmetij in ribogojnic. Vsi po vrsti se boste ob okušanju lokalnega medu, masla, marmelad, sirov, skut, jogurtov, suhih mesnin in ribjih namazov strinjali, da je zajtrk včasih najlepši obrok dneva. Z lahkoto boste kos avanturi na e-kolesu. Opremljeni s koordinatami (gpx) se najprej odpravite do Gradu Rajhenburg z najdaljšo tradicijo izdelave čokolade na Slovenskem. Čokolada prodornih menihov Trapistov vas bo navdušila vsaj toliko kot nekoč avstrijskega cesarja, ki ji je nadel cesarski naziv Imperial. Kdo bo najbolj užival v čokoladnem vinu Imperial Vinarstva Kunej, ki še danes ohranja inovativen podjetniški duh menihov? Pot Trapistov vas prek Soteljskega odpelje nazaj do posestva Tri lučke. Vrhunski chef vam bo pri veliki preši priredil šov priprave ribjih jedi in njihovega spajanja z vinom.
 
Priporočamo: družinam in manjšim skupinam
Zahtevnost: srednja
Trajanje: 3–4 ure
Video
Prenesi GPX sled
Energija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesi

 

MOTO LOV NA PANORAME IN RIBE

Začnite dan s kavo in dobrodošlico na najlepšem razgledu na Posavje. Prav tu so pred skoraj 150 leti  brežiški grofje Attemsi zgradili danes največjo ohranjeno leseno prešo na kamen v Sloveniji. Kar težko se bo odtrgati od prepleta vinogradov, slikovitih streh in mogočne reke Save. A moto avantura bo klicala k lovu na nove panorame. Opremljeni s koordinatami (gpx) in zvrhanim nahrbtnikom dobrot se zapodite proti Bohorju. Najprej se ustavite za sprehod po gozdni poti do slapa Pekel. Tu je po legendi na visoki kamniti igli sam hudič imel prav nebeški razgled. Ko boste ta čudovit, nič kaj peklenski pogled ujeli v skupno fotografijo in jo delili s prijatelji, vas bo pričakalo presenečenje. Pot nadaljujete do planinske koče na Bohorju, kjer lahko najdete idealno mesto za piknik iz nahrbtnika. Panoramska vožnja vas nato vodi v dolino do Ribogojnice Pajek. Z lastniki boste skupaj nalovili ribe in se preizkusili v njihovi pripravi na žaru. Ob prihodu nazaj se boste na posestvu Tri lučke nagradili še s hišno sladico in božanskim razgledom.

Priporočamo: manjši skupini motoristov
Zahtevnost: lahka
Trajanje: 3 ure
Video
Prenesi GPX sled
Energija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesi

 

SPREHOD MED BOHORSKE ZGODBE IN SLAPOVE

Zjutraj vas pričakamo s slastnim zajtrkom. Hišni chef vam bo osebno predstavil dobrote s posavskih kmetij in ribogojnic. Vsi po vrsti se boste ob okušanju lokalnega medu, masla, marmelad, sirov, skut, jogurtov, suhih mesnin in ribjih namazov strinjali, da je zajtrk včasih najlepši obrok dneva. Zdaj se avantura lahko začne. Odpeljite se na Jablance, kjer vas na izhodišču Bohorskih slapov pričaka lokalni vodnik. Štiriurni pohod Po poti štirih slapov bo ob vznemirljivih zgodbah minil, kot bi trenil. Na poti do prvega slapu vas gotovo navduši bogastvo narave in nekaj skalnih skokov. Prvi slap Bojanca skriva obraz okamenele deklice, ki je izgubila svojo iglo pri drugem slapu Pekel, kjer naj bi imel najboljši razgled sam hudič. Sprehodili se boste še do slapov Ubijavnik in Bojavnik in si na poti izbrali najlepšo jaso za piknik v naravi. Posladkali se boste z dobrotami hišnega chefa. Na slikoviti poti vam bo skupinska fotografija, ki jo boste delili s prijatelji, priigrala presenečenje ob povratku do posestva Tri lučke.

Priporočamo:  manjšim skupinam ali aktivnim družinam
Zahtevnost: srednja do težka
Čas: 5 ur
Prenesi GPX sled
Energija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesiEnergija okusov z E-kolesi

 
 
 

Informacije

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo.