Okusi Posavja

V okusih Posavja predstavljamo gastronomsko posebnost regije, tako vina in jedi, recepte in kulinarične dogodke ter ponudbo jedi posameznih lokalnih gostišč.

Trenutna ponudba Posavja je zelo bogata z jedmi, ki predvsem izvirajo iz geografskih značilnosti področja. Gostišča ponujajo hišne, lokalne in regionalne specialitete, pripravljene iz surovin pridelanih v Posavju.

Domači in tuji gostje danes spoznavajo paleto posebnosti in drugačnosti v gastronomski podobi Slovenije. Gastronomija preseneča z izvirnostjo in bogastvom okusov ter navdušuje s kakovostjo in pestrim izborom vin. Področje vinorodne dežele Posavje vsekakor ni izjema in ponuja poleg znamenitega cvička tudi rdeči in beli bizeljčan, vse bolj zanimiva je modra frankinja in mnoga druga sortna vina.

Sodoben gost želi od hrane več kot samo sitost, želi užitek, ki se lahko doživi le ob pravilnem kombiniranju hrane in vina. Pristni okusi Posavja vključujejo tradicionalno kulinariko in vino, ter sadje in sokove v turistično ponudbo. V tej jugovzhodni slovenski regiji se tradicionalna domača hrana v družbi kakovostnih vin ponuja na turističnih in izletniških kmetijah, v restavracijah, gostiščih kot tudi v vinskih kleteh.