Prijetno mestece ob Savi je stičišče mnogoterih poslovnih poti ter kulturnih, kulinaričnih, poučnih in razgibanih doživetij.

Destinacija Krško

Odkrijte Krško!

Občina Krško se razteza na skorajšnjih 300 km2 in šteje okrog 26.000 prebivalcev. Celotna Krška pokrajina je precej ugodna za kmetijske dejavnosti, kar se odraža tudi v okusni lokalni kulinariki. Vinsko razodetje Posavja s svojimi pestrimi in slikovitimi okusi ter avtohtonim “cvičkom” vsekakor pričara prekrasno dopolnilo h gurmanskim presežkom okoliških gostincev. Vsekakor se Krško z okolico ponaša s pestro kulinarično in vinsko ponudbo, kjer se najde za vsak okus nekaj.

Poleg gurmanskih doživetij pa ne gre zanemariti turističnih zanimivosti, ki jih v veliki meri zaznamuje in prežema pestra kulturna preteklost. Od Bohoriča in Dalmatina vse do Valvasorja in mnogih drugih, ki so tako ali drugače obogatili in zaznamovali Krško, predvsem pa slovensko zgodovino in kulturo.

Krško vabi, da ga odkrijete! Da razodenete vsa kulturna, kulinarična, zabavna, poučna in razgibana doživetja, ki jih mestece ponuja.

Razgibajte se ob brezmejnih pohodnih in kolesarskih poteh, odkrijte staro mestno jedro in novi del mesta, s svojo bogato vsebino in ponudbo. V mestu, dobro poznanem po energetiki naj vas pot zanese tudi do interaktivnega multimedijskega centra Svet energije, ki vam bo pričaral popolnoma novo izkustvo energije in energetike. K odkrivanju in zgodovinskih zgodb pa vabijo tudi številne cerkve, samostani in gradovi, ki se razprostirajo v Krškem in okolici.

Slikovita pokrajina je prava izbira za izlet, krajši oddih ali čisto prave počitnice, mesto pa ponuja nešteto možnosti za raziskovanje, prijeten klepet ob kavi in zabavo ob številnih glasbenih, športnih in drugih (tradicionalnih) prireditvah.

Poiščite pravo doživetje zase!

Kako do nas

Krško se razprostira v izteku savske soteske pred Krškim poljem na desnem in levem bregu reke Save. Je osrednje mesto Posavja in dostopno iz avtoceste Ljubljana – Zagreb ter po regionalnih cestah iz Celja, Maribora in Novega mesta. Oddaljeno je 98 km od Ljubljane in 51 km od Zagreba.