Gastronomija – spretnost pripravljanja lokalnih, avtohtonih jedi

Gastronomska ponudba hišnih, lokalnih in regionalnih specialitet je vodilo restavracij, gostiln in turističnih kmetij.

Pester izbor restavracij, gostiln in picerij vam ponuja vse od domače tradicionalne hrane do sodobnih pridihov mediteranskih, mehiških ter italijanskih jedi.
Podeželje vabi na izletniške in turistične kmetije s ponudbo hišnih, lokalnih in regionalnih specialitet, pripravljene iz surovin pridelanih v Posavju.
Če želite spoznati naša vina in nego vinogradov, obiščite gostoljubne vinogradnike.
Vinske kleti in vinotoči ponujajo vodene degustacije, oglede kleti ter široko paleto domačih rdečin in belih vin.

Reka okusov – vinsko kulinarične dobrote Posavja

Okusi Posavja

Trenutna ponudba Posavja je zelo bogata z jedmi, ki predvsem izvirajo iz geografskih značilnosti področja. Ponujajo se hišne, lokalne in regionalne specialitete, pripravljene iz surovin pridelanih v Posavju.

Domači in tuji turisti danes spoznavajo paleto posebnosti in drugačnosti v gastronomski podobi Slovenije. Gastronomija preseneča z izvirnostjo in bogastvom okusov ter navdušuje s kakovostjo in pestrim izborom vin. Področje vinorodne dežele Posavje vsekakor ni izjema. Vsaka izmed regij znotraj Vinorodne dežele Posavje je v ponudbi gastronomije svojstvena in zato razpoznavna.
Sodoben gost želi od hrane več kot samo sitost, želi užitek, ki se lahko doživi le ob pravilnem kombiniranju vin z hrano. Pristni okusi Posavja vključujejo tradicionalno kulinariko in vino v turistično ponudbo. V tej jugovzhodni slovenski regiji se tradicionalna domača hrana v družbi kakovostnih vin ponuja na turističnih in izletniških kmetijah, v restavracijah, gostiščih kot tudi v vinskih kleteh.