Hotel Tri lučke

Posestvo Tri lučke nudi prenočišče med vinorodnimi griči s pogledom na mesto.

“Zgodba posestva na Sremiču se je začela daljnega leta 1874, ko so prvi lastniki, brežiški grofje Attemsi, na tem mestu zgradili veliko leseno vinsko prešo, ki je bila kasneje razglašena za kulturni spomenik. Več kot 100 let je imelo to posestvo le vlogo prešnice v kateri so stiskali grozdje, po letu 1985 pa je zaživelo kot gostišče »Tri lučke«. Po pripovedovanju domačinov naj bi ime gostišča »Tri lučke« predstavljalo tri svetilke na terasi, katerih svetloba se je videla vse do Krškega.
Tri lučke so po nekaj letih premora znova zaživele, v nekoliko drugačni podobi, vendar kljub temu z ohranjenima simboloma – staro vinsko prešo in tremi svetilkami, ter z enakim poslanstvom: s kvalitetno hrano in osebjem razveseljevati goste in jim ustvarjati nepozabne spomine.
 
Vabimo vas, da se ustavite  na prelepih vinorodnih gričevjih in si privoščite oddih v naših sobah s preprostimi, čistimi linijami nežnih odtenkov. Naj bo to le nočitev z zajtrkom in romantično večerjo ali daljši oddih s sprostitvijo ob bazenu, poskrbeli bomo, da boste pozabili na vaše skrbi in se napolnili z novo energijo. Hotel Tri lučke ima na voljo pet dvoposteljnih sob, dve premium suiti za do štiri osebe, dve deluxe sobi za do dve osebi in pet deluxe suit za do štiri osebe.
 
V restavraciji boste doživeli domače okuse, ki se ne bodo prav nič bahali, pa vendar vas bodo s svojo preprostostjo in neposrednostjo navdušili. Prva izbira ter pozornost je vselej namenjena kvaliteti živil ter sezonskim dobrinam narave, izziv pa nam vselej predstavlja sodobna priprava le teh in ohranitev okusa domačnosti. Na voljo so vam štiri, pet in šest hodni degustacijski meniji ter posamezne jedi iz a la carte ponudbe.
 
V sklopu posestva najdete tudi konferenčno dvorano z vso tehnično opremo ter večjo večnamensko stekleno dvorano za organizacijo različnih poslovnih in družabnih srečanj.”

Ponudnik namestitve je v mesecu septembru 2021 pridobil mednarodni okoljski znak ZELENI KLJUČ/ GREEN KEY.

    

Informacije

Naslov: Sremič 23, 8270 Krško
Telefon:041 300 110
E-mail:hotel@trilucke.si
Splet:www.trilucke.si
GPS:navodila za pot

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo.