S kolesom po Brestanici in njeni okolici

S kolesom ob reki Savi

Kolesarska pot se začenja pri Gostilni Pečnik, sledi prečkanje mostu preko reke Save.Na koncu mostu zavijemo levo po lokalni cesti mimo gradu Turn. Nadaljujemo mimo naselja Rožno na Blanco, kjer kolesarimo skozi naselje. Ko se spustimo skozi podvoz železniške proge  mimo gostišča, zavijemo levo na kolesarsko pot, ki nas po  obrežju reke Save pripelje nazaj v Brestanico. Zaključimo skozi podhod železniške proge, mimo gradu Turn, mostu preko reke Save do gostišča Pečnik.

Zemljevid poti.


S kolesom do ribnikov v Mačkovcih

Kolesarska pot se začenja pri Gostilni Pečnik, sledi prečkanje mostu preko reke Save.
Na koncu mostu zavijemo levo in se mimo gradu Turn zapeljemo na obrežje reke Save. Nadaljujemo po kolesarski poti ob reki Savi do Hidroelektrarne Krško. Sledi spust pod obvoznico ceste in po nekaj metrih opazimo podhod pod obvoznico in železniško progo, skozi katerega pridemo na lokalno cesto v Soteljskem, tu zavijemo levo nazaj v Brestanico. Nekaj metrov od velikega kamnoloma nadaljujemo pot v tunela nekdanje ozkotirne železnice, skozi katera poteka lepo urejena kolesarsko – pohodna pot.
Nadaljujemo do mostička potoka Brestanice, ki ga prečkamo in nadaljujemo po lokalni cesti ob potoku Brestanica v Anže, Veliki Dol  in Koprivnico. Tu zavijemo levo navzgor na  Veliki Kamen. Po spustu na naslednjem vzponu zavijemo levo v Lokve. Po krajšem spustu sledi krajši vzpon, kjer zopet zavijemo levo navzgor na Raztez. Sledi strm spust do ribnikov v Mačkovcih, kjer ima sedež Ribiško društvo Krško – Brestanica. Nadaljujemo po lokalni cesti nazaj v Brestanico. Na križišču pri Hostlu Primoža Kozmusa zavijemo levo in po glavni cesti nazaj do Gostilne Pečnik.

Zemljevid poti.


S kolesom okoli Brestanice

Kolesarska pot se začenja pri Gostilni Pečnik, sledi prečkanje mostu preko reke Save.
Nadaljujemo ob potoku Brestanica, ki ga pri Gasilskem domu prečkamo. Nadaljujemo skozi krajši tunel nekdanje ozkotirne železnice. Ko zopet prečkamo most potoka Brestanica, zavijemo levo in kolesarimo ob potoku v Anže. Nadaljujemo ob potoku do križišča, kjer zavijemo levo na Gorico. V vasi se  orientiramo mimo cerkve in pokopališča, kjer sledi zahteven spust in nato vzpon na Raztez. Pri avtobusni postaji zavijemo desno in na naslednjem križišču levo v Armeško. Na glavni cesti zavijemo levo v Brestanico. Na krožišču zavijemo na tretji izvoz, do gostišča Alegro, kjer zavijemo desno. Nadaljujemo mimo Osnovne šole Adama Bohoriča v Dolenji Leskovec. Na koncu naselja sledi strm vzpon. Na vrhu nadaljujemo na Likov vrh. Nadaljujemo na Rožno, po strmem spustu se priključimo na glavno cesto, kjer zavijemo levo. Sledi vožnja ob reki Savi mimo gradu Turn, na most preko reke Save do izhodišča.

Zemljevid poti.

Informacije

Izhodiščna točka:  Gostilna Ribnik
Končna točka:  Gostilna Ribnik
Čas trajanja: n/a
Višinska razlika: n/a
Minimalno število oseb: n/a
Cena na osebo: n/a
Cena na skupino: n/a

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo.