Družinski piknik v parku letos posvečen častitljivi obletnici Josipine Hočevar

8.6.2024 bo v mestnem parku že 5. Družinski piknik, ki bo letos posvečen častitljivi obletnici Josipine Hočevar, zato bodo tokrat park napolnile žive slike znamenitih Krčanov.


Dogodek se poteguje za naziv prireditev z manj odpadki in bo potekal v organizaciji CPT Krško, Valvasorjeve knjižnice Krško, JSKD OI Krško, Posavskega muzeja Brežice in Mestnega muzeja Krško.Veselje za vso družino!

16.00 - 21.00
Sladka in slana ponudba na stojnicah

17.00 - 20.00
Žive slike znamenitih Krčanov, ki bodo kramljali z obiskovalci, se z vami fotografirali in priredili čisto pravo čajanko! Fotobox bo ujel najlepše trenutke.
 
Otroci se bodo lahko zabavali v različnih praktičnih delavnicah, ki jih bodo organizirala prostovoljna društva, se naučili novih spretnosti in si izdelali uporabne predmete!
Mestni muzej Krško pripravlja ustvarjalni kotiček - Na obisku pri Josipini Hočevar: šivanje in krašenje srčkov iz filca in vas vabi na ogled Hočevarjevega mavzoleja!
 
Valvasorjeva knjižnica Krško bo na široko odprla vrata v novem in starem delu knjižnice!
 
JSKD OI Krško vabi na ogled razstave v čudovito Dvorano v parku!
 
18.00 - 19.00
Za piko na i pride Ribič Pepe in njegove dogodivščine
 
19.30 - 20.30
Andrej Šifrer - glasbeni nastop

Družinski piknik v parku letos posvečen častitljivi obletnici Josipine HočevarDružinski piknik v parku letos posvečen častitljivi obletnici Josipine HočevarDružinski piknik v parku letos posvečen častitljivi obletnici Josipine HočevarDružinski piknik v parku letos posvečen častitljivi obletnici Josipine Hočevar

 
Družinski piknik v parku bo prireditev z manj odpadki!
 
Družinski piknik v parku stopa na zero waste pot. Skupaj se bomo trudili, da bo odpadkov čim manj ter da s pravilnim ločenim zbiranjem materialom omogočimo njihovo kroženje, reciklažo in ponovno uporabo. Nastale odpadke bomo stehtali in rezultate analizirali. Če nam bo uspelo ločeno zbrati več kot 90 % vseh odpadkov, bo naša prireditev z manj odpadki prejela naziv Zero waste prireditev.

Kako nam bo to uspelo?
Dosledno ločeno zbiranje odpadkov na treh ekoloških otokih in tehtanje vseh vrst zbranih odpadkov,
pri pravilnem zbiranju odpadkov bo obiskovalcem na pomoč zelena straža ob ekoloških otokih,
program dogodka je organiziran na način, da ustvarja čim manj odpadkov - trajnostne delavnice, povratni plastični kozarci, kompostabilni pribor za hrano, pitnik v središču parka - prinesite svoje kozarce, lončke ali bidone!

Zakaj se moramo ukvarjati z odpadki?
Po tujih podatkih v povprečju vsak obiskovalec prireditev ustvari več kot kilogram odpadkov na dan. Večinoma odpadki na prireditvah niso ločeno zbrani, kar pomeni, da niti predpogoj za reciklažo ni dosežen. V Krškem želimo narediti korak naprej in poleg reciklaže poskrbeti še za preprečevanje nastajanja odpadkov.
Zavedamo se, da je okolje stvar vseh nas, zato želimo postati zgled tako za udeležence kot druge festivalske organizatorje.
 
Hvala, ker nam boste pri izpolnjevanju zaveze in ciljev pomagali tudi vi!