Potekala je premiera kratkega filma z naslovom Okusite Posavje


Center za podjetništvo in turizem Krško je organiziral premiero kratkega filma z naslovom Okusite Posavje, ki smo ga pripravili v sodelovanju s partnerji v okviru CLLD projekta: SVEŽE – OKUSNO - LOKALNO in z ostalimi turističnimi ponudniki, društvi in posamezniki, ki so prostovoljno sodelovali v pripravi filma. Projektni partnerji: Evrosad d.o.o., Ribiška družina Kostanjevica na Krki, Društvo kmetic Krško, Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot Leskovec pri Krškem. Projekt se zaključuje v prvi polovici letošnjega leta.


Kratki film prikazuje zeleno verigo vse od lokalnih surovin na vrhunske posavske krožnike in v iskrive steklenice.  Prikazuje predvsem navdihujočo zgodbo regije Posavje, ki zaradi obilice lokalnih, okusnih surovin piše uspešno zgodbo razvoja eno-gastronomije in blagovne znamke OKUSI POSAVJA.

Film je hudomušen, najboljše posavske surovine, kot so ribe, krškopoljski prašič in sadje so predstavljene preko likov, ki zaznamujejo regijsko gastronomsko ponudbo. Društva, ki ohranjajo tradicijo pa so zaigrala like preteklosti! Izdelavo smo zaupali izkušeni video produkcijski ekipi-IDEJALISTI, ki se je že podpisala pod številne uspešne tv oddaje, reklame in spletne filme.
Po premieri so predstavniki Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije podelili diplome 21  novim someljejem prve stopnje iz Posavja. Več o podelitvi v posebni izjavi za medije, ki ga je pripravilo Društvo Sommelier Slovenije.

Film: Okusite PosavjeVeč o projektu: SVEŽE - OKUSNO - LOKALNO
Posavje postaja vse bolj Gastronomska regija, k temu je pripomogel vsakoletni festival Okusi Posavja, ki se je v zadnjih letih iz uličnega festivala lokalne gastronomije in vina razmahnil tudi na pot povezovanja ponudnikov, izobraževanja in željo o doseganju vrhunskih gastronomskih doživetij. Regija se ponaša s številnimi značilnimi produkti, kot je: rumeni plavec, modra frankinja, krškopoljski prašič, kopun, ribe, jabolka (sevniška voščenka), hruške, zelje, moka, jagodičevje, krompir ter ostala sveža zelenjava in sadje. Želimo, da postanejo vrhunske surovine simbol kvalitete v regiji. Projekt je povezal kmetije, odkupovalca sadja in zelenjave do gostincev. Za ta namen se je kupilo transportno vozilo. Vključili smo izobraževalne vsebine z namenom osveščanja o pomenu lokalne hrane in predelave (mladih in starejših nad 55 let), dva vrhunska gastronomska dneva za specifično ciljno skupino mladih upov v gostinstvu in že obstoječih gostincev in projekt nadgradili s profesionalnim promocijskim dokumentarnim filmom s predstavitvijo glavnih surovin v regiji in tudi najpomembnejših gostincev, vinarjev in tudi društev na podeželju.

Potekala je premiera kratkega filma z naslovom Okusite PosavjePotekala je premiera kratkega filma z naslovom Okusite PosavjePotekala je premiera kratkega filma z naslovom Okusite PosavjePotekala je premiera kratkega filma z naslovom Okusite PosavjePotekala je premiera kratkega filma z naslovom Okusite PosavjePotekala je premiera kratkega filma z naslovom Okusite PosavjePotekala je premiera kratkega filma z naslovom Okusite PosavjePotekala je premiera kratkega filma z naslovom Okusite Posavje