Predstavitev turistične ponudbe Posavja kar na dveh sejmih v Zagrebu

CPT Krško je skupaj z KŠZM Sevnica in ZPTM Brežice predstavljal turistično ponudbo destinacije Čatež in Posavje na že 10. mednarodnem turističnem sejmu Place2Go, ki je potekal konec marca v Areni v Zagrebu. Minuli vikend pa smo se predstavljali na turističnem sejmu Place2Go Caravaning & Outdoor, ki je potekal v Family Mallu, prav tako v Zagrebu.
 

Letos je od 24. do 26. marca potekal že 10. mednarodni turistični sejem Place2Go v Areni Zagreb na katerem se je predstavljalo 200 akterjev turistične ponudbe iz 17 držav.Prvi vikend v aprilu pa je prvič potekal sejem Place2Go Camping&Outdoor v Family Mall-u Zagreb na katerem se je predstavilo 54 ponudnikov iz treh držav. Predstavljena je bila ponudba aktivnosti na odprtem, opreme za ljubitelje kampiranja in aktivnega turizma.Vstop na obeh sejnih je bil za obiskovalce brezplačen, kar je redkost med sejmi na Hrvaškem.

Na sejmu smo predstavljali turistično ponudbo regije Posavje, vse od pohodništva in kolesarjenja, postajališč za avtodome, bogate kulturne in naravne dediščine, vrhunske kulinarike in vina. Obiskovalci obeh sejmov so izkazali velik interes in zanimanje za obisk, saj smo oddaljeni samo 30 minut vožnje in odkar je Hrvaška v schengen območju je zagotovljeno prosto gibanje in valuta euro.

Ravno se pričenja Posavski festival pohodništva, prav tako sledijo številne prireditve, ki bodo vsekakor zanimive za naše južne sosede.