Klet Krško

Največja cvičkova vinska klet.

Vsako vino ima svoj značaj, svojo zgodovino in svojo zgodbo, ki ga dela posebnega in neponovljivega. Gre za nekakšen DNK, ki je globoko zarezan v trto in tudi v ljudi, ki so skozi tisočletja sadili in negovali vinsko trto ter častili vino, kot obredni nektar, ki ljudi zbližuje in povezuje.
Če želimo razumeti vino, moramo prodreti globoko v misterij okolja, ki je trti dal edinstvene pogoje za njeno rast in zorenje. Najprej moramo spoznati in vzljubiti zaobljene griče, med katere je urezana Gornje-dolenjska vinska cesta, da si nato lahko drznemo stopiti v samo zibel vina, kjer se grozdne jagode pod rokami tisočletnega znanja in izkušenj, iz katerih svoje znanje črpajo naši strokovnjaki, spreminja v nektar bogov.

V Krški kleti ta nektar ni rezerviran samo za izbrance. Ljudje so namreč na našem koncu takšni kot zemlja. Radodarni in odprti. Z veseljem vas bodo sprejeli, vas gostili in vam ob kozarcu vina prišepetavali zgodbe, kot so: Pod grajskimi oboki z grofi Auerspergi, Popotovanje skozi zgodovino po vinski cesti, Naša vina so bila navdih za Prešernov stih, Žlahtna pot Modre frankinje, Prijatelj cviček – svetovni vinski posebnež, izobraževalna degustacija za dijake in študente pod imenom Vino v vseh odtenkih ter seveda za vse strokovnjake in sommelierje Pustite se razvajati. Povsod se z vinom združuje odlična domača kulinarična spremljava.

Ko boste odhajali izpod obokanih kleti, boste odhajali z vedenjem, da v steklenice ne polnijo le vina, temveč jih polnijo tudi z radostjo in soncem, ki ga posrkajo grozdne jagode na gričih. Če so vam ob tej zgodbi zavibrirale brbončice, potem se preprosto odpravite v Posavje in jih obiščite.

Informacije

Naslov:Rostoharjeva 88, 8270 Krško
Telefon:041 254 867
E-mail:info@klet-krsko.si
Splet:www.klet-krsko.si
GPS:navodila za pot

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo.