Nuklearna elektrarna Krško

Vsako leto obišče elektrarno približno 5000 obiskovalcev, od katerih je več kot polovica osnovnošolcev, dijakov in študentov.

Nuklearna elektrarna Krško ponovno odprta za obiskovalce.
Po dveh letih prekinitve ogledov elektrarne za organizirane skupine zopet odpiramo vrata najavljenim skupinam.
Zaradi upoštevanja postopkov in boljše organizacije obiskov morajo vsi obiskovalci prej najaviti in uskladiti dan obiska z enoto za odnose z javnostmi.

Vsako leto obišče elektrarno približno 5000 obiskovalcev, od katerih je več kot polovica osnovnošolcev, dijakov in študentov. Učenci osnovnih šol obiščejo elektrarno na naravoslovni dan, dijaki in študenti pa v okviru vsebin posameznih predmetov. Različna društva in strokovna združenja ter tudi skupine občanov prihajajo k nam na strokovne ekskurzije.

Zaradi upoštevanja postopkov in boljše organizacije obiskov morajo vsi obiskovalci prej najaviti in uskladiti dan obiska s sodelavci za odnose z javnostmi.

NEK pripravlja za obiskovalce predstavitve elektrarne vsak delovni dan, razen med rednim remontom. 

Program obiska lahko razdelimo na dva dela: predstavitev delovanja elektrarne in vodeni ogled elektrarne z avtobusom ali peš.

V informativnem centru (Kulturni dom Krško v središču mesta na levem bregu Save) si obiskovalci ogledajo film o delovanju elektrarne in se pogovorijo z njenim predstavnikom. Informativni center NEK je zasnovan tako, da se ob panojih, maketah in računalniških simulacijah seznanijo z različnimi vidiki delovanja elektrarne.

 

Informacije

Naslov:Vrbina 12, 8270 Krško
Telefon:07 480 21 86, 07 480 23 64
E-mail:obisk@nek.si
Splet:www.nek.si
GPS:navodila za pot

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo.