Valvasorjeva knjižnica Krško

Valvasorjeva knjižnica Krško deluje kot osrednja knjižnica v občini Krško od leta 1965. Nahaja se na petih lokacijah, poleg osrednje knjižnice in mladinskega oddelka v starem mestnem jedru so enote še na Vidmu, na Senovem in v Kostanjevici na Krki. Osrednja knjižnica se od leta 1988 nahaja v kapucinskem samostanu.
Skozi leta je postala sodobno kulturno, izobraževalno, informacijsko in socialno središče v lokalnem okolju, katere cilji so usmerjeni v zagotavljanje in uresničevanje knjižnične dejavnosti za vse generacije.
V knjižnici je vsem omogočen dostop do virov znanja in informacij, imajo aktivno vlogo pri razvijanju sodobne bralne kulture in informatizirane družbe. Skrbijo za razvoj domoznanske dejavnosti in s tem tudi za ohranjanje kulturne dediščine ter tradicije lokalnega okolja, aktivno sodelujejo v vseživljenjskem učenju, pripravljajo različne bibliopedagoške dejavnosti za otroke in odrasle ter organizirajo kulturne prireditve za vse generacije. Pri izvajanju svojega poslanstva se povezujejo z izobraževalnimi in drugimi ustanovami, društvi ter organizacijami v lokalnem okolju in širše.
Valvasorjeva knjižnica Krško sodi med najbolj obiskane kulturne ustanove v občini, je prostor srečevanja, »dnevna soba« mesta in kot taka nepogrešljiva ter priljubljena med uporabniki.

Valvasorjeva knjižnica KrškoValvasorjeva knjižnica KrškoValvasorjeva knjižnica KrškoValvasorjeva knjižnica Krško

Informacije

Naslov:Cesta krških žrtev 26
Telefon:07 490 40 00
E-mail:knjiznica@knjiznica-krsko.si
Splet:www.knjiznica-krsko.si
GPS:navodila za pot

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije, rezervacije ali odgovore vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo.