Sprostilo se je kar nekaj ukrepov, zopet lahko obiskujemo skrite kotičke po Sloveniji. Obeta se lep tudi vikend, zakaj ne bi obiskali Krško?

Krško je avtodomom prijazna občina, vabijo številne kulturne znamenitosti in naravne posebnosti. Raziskujte jih s kolesom in se ustavite na sončnih terasah, ki ponujajo krožnike bogate z okusi lokalnih surovin ter vrhunska vina.


Vsa parkirišča za avtodome v občini Krško so brezplačna, kar je razlog več, da nas obiščete.

Izberite svoje najljubše doživetje, tukaj je nekaj namigov s trenutno dostopnimi PZA-ji, kulturnimi zanimivostmi ter poletnimi gostinskimi terasami:

1. lokacija: Ribniki Mačkovci
Postajališče za avtodome je urejeno na makadamskem parkirišču, kjer je na voljo priklop na elektriko, vodo, izpust odpadne vode in WC kaset.
Ljubitelji ribolova lahko v idiličnem okolju lovijo številne vrste sladkovodnih rib. Kulinarično razvajanje na zunanji terasi v prijetnem okolju narave pa ponuja Gostilna Ribnik, kjer vas pogostijo z ribjimi in drugimi okusnimi jedmi ter vini Bizeljsko-Sremiškega vinorodnega okoliša. Od tu se lahko s kolesom odpravite na Grad Rajhenburg, kjer si lahko ogledate različne razstave, med drugim tudi o življenju in delu menihov trapistov.

Z avtodomom v Krško
Z avtodomom v Krško2. lokacija: Gostilna Pečnik
Postajališče na asfaltni podlagi ne nudi oskrbe, nahaja se neposredno ob reki Savi pod mogočnim gradom Rajhenburg. S kolesom se lahko odpravite na kolesarjenje ob Reki Savi ali kolesarjenje okoli Brestanice. Pri zlatem olimpijcu Primožu Kozmusu v Klubu pod lipo je navoljo čudovita zunanja terasa v senci mogočnih lip. Ogledate si lahko Grad Rajhenburg in mogočno Baziliko Marije lurške. Neposredno zraven postajališča je na voljo terasa Gostilne Pečnik za okusno kosilo! Gostilna je priznana po dobri domači hrani in vinu iz lastnih vinogradov.

Z avtodomom v Krško
Z avtodomom v Krško3. lokacija: Stadion Matije Gubca
Lokacija je odlično izhodišče za potep v staro mestno jedro, kjer si lahko ogledate Mestni muzej Krško in Galerijo Krško. S kolesom se lahko odpravite na doživetje vzdolž reke Save, kjer lahko občudujete bogat rastlinski in živalski svet. Za kosilo izberite sončno teraso Gostilne Kunst, ki nudi jedi iz krškopoljca in se posladkajte z domačimi tortami v Kavarni in slaščičarni sladka zapeljivost.

Z avtodomom v Krško
Z avtodomom v Krško4. lokacija: Staro mestno jedro
Postajališče nudi asfaltno podlago brez oskrbe.
V samem središču starega mestnega jedra Krško je lokacija idealna za sprehod po Mestnem parku  in Gaju zaslužnih občanov. Obiščite Mestni muzej Krško in Galerijo Krško, osvežite se sladoledom v Slaščičarni Jagoda in se sprostite ob večerji na terasi Pivnice Apolon.

Z avtodomom v Krško
Z avtodomom v KrškoZa vse ostale namige obiščite spletno stran www.visitkrsko.com.