Poziv turističnemu gospodarstvu k pridobitvi znaka Green & Safe

V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja in varnosti. Zaradi sprememb, ki jih povzroča pandemija, je bolj kot kadarkoli doslej pomembno, da turistične destinacije in ponudniki poenotimo v delovanju in sodelovanju ter tako ohranjamo, kar smo na ravni države pod znamko I feel Slovenia ustvarjali leta pred pandemijo.
Zaupanje v znamko I feel Slovenia ohranjamo in povečujemo z odgovornimi potovalnimi standardi v turizmu, ki jih označuje in predstavlja nov znak GREEN&SAFE, katerega so pripravili v Slovenski turistični organizaciji maja lani in s katerim označujemo in poudarjamo visoke higienske standarde in protokole ter trajnostna priporočila za turistične ponudnike in destinacije. Z aktivnostmi, ki temeljijo na varnosti, odgovornosti in tajnostim tako povečujemo zaupanje gostov.

K takšnemu turizmu in ponudbi se prizadevamo tudi v destinaciji Krško, saj smo se tudi na CPT Krško zavezali odgovornemu, varnemu in zelenemu turizmu.

Hkrati pa k temu dejanju pozivamo tudi vas, turistične ponudnike. Pridobitev znaka je brezplačna.

Kliknite na povezavo in se Registrirajte se za uporabo znaka in komunikacijskih orodij Green & Save.